Taron Egerton

Taron Egerton föddes den 10 november 1989 i Birkenhead, England. Han har bara gjort fyra filmer, men i varje film så jobbade han med stora regissörer, och han har även redan jobbat med några riktigt stora och välkända skådespelare. Det är väldigt ovanligt att man kommit så pass långt med bara fyra filmer. Jag älskar alla fyra filmer, och tycker att Taron är en riktig talang som på bara 2 år gjort ett starkt avtryck i den brittiska filmindustrin. I år fick han en BAFTA-nominering för Rising Star Award, och jag tror att han har en lång och spännande karriär framför sig.
 
Edward Brittain
Testament of Youth (2014)
Regissör: James Kent
 
Läs mitt tidigare inlägg om denna film här. En verklighetsbaserad film som handlar om Vera Brittain (Alicia Vikander), en ung, ambitiös, brittisk kvinna. Filmer speglar första världskriget, men inte från utifrån själva krigsperspektivet utan hur det kunde se ut för de som inte aktivt var med i själva krigandet. Taron spelar Veras bror, Edward. Extremt fin och sevärd film. 
 
 
Gary "Eggsy" Unwin
Kingsman: The Secret Service (2014)
Regissör: Matthew Vaughn
 
Detta är en, enligt mig, helt fantastisk brittisk spionfilm. Den är rolig, fartfylld och trots en klyschig main story så är den väldigt unik på grund av hur den är gjord. Väldigt intressant och annorlunda! Taron spelar huvudrollen som Eggsy, en smart kille som inte riktigt hittat sin plats i livet ännu. Han blir rekryterad av Harry Hart (Colin Firth) in till en mystisk spionorganisation och genomgår deras träningsprogram, samtidigt som en galen tekniknörd (Samuel L. Jackson) utgör ett globalt hot. 
 
 
Mad Teddy Smith
Legend (2015)
Regissör: Brian Helgeland
 
Denna film är verklighetsbaserad och handlar om de ökända Kray-tvillingarna som härjade i London under 1960-talet. Tom Hardy spelar båda tvillingarna, och Taron spelar Teddy Smith, en nära kompanjon och den ena tvillingens inofficiella pojkvän. Bra film, och trots att Taron har en ganska liten roll så gör han ändå ett minnesvärt avtryck som den halvt psykopatiske Teddy. 
 
 
Eddie "The Eagle" Edwards
Eddie the Eagle (2016)
Regissör: Dexter Fletcher
 
Denna film är löst baserad på Eddie the Eagles liv. En överambitiös ung britt som inte vill något hellre än att vara med i OS. Han är villig att pröva alla möjliga sporter. Han är kanske inte så bra, men hans charm och alltid så positiva inställning är fantastisk och Taron är helt amazing i denna film. Hugh Jackman spelar hans inofficiella coach, Bronson Peary. Så himla härlig och fin film. Jag älskar den. Mysig musik av Matthew Margeson också.