Makaronilåda

Min nya grundbas i gratänger är numera keso och ägg. Gott och nyttigt. Det här receptet kan varieras med egentligen vad som helst. T.ex. så gjorde jag med lasagneplattor, strimlade laxfiléer, soltorkade tomater och bladspenat häromdagen.

500 g keso
3 ägg
140 g bacontärningar
4 dl vit fiberpasta
Broccoli
Soltorkade tomater
Majs
Bladspenat
Salt, peppar, chilikrydda

Förkoka pastan lite, blanda allting och in i ugnen i typ 190 grader i typ 1 timme. Som ni märker finns det verkligen inga regler för denna rätt, pröva vad som helst. Det blir bra hur som! Det går fruktansvärt fort att blanda ihop, den sköter sig själv i ugnen, man kan göra mycket och det blir bra matlåda.
 

Chokladmousse

Jag har seriöst gjort världens godaste och enklaste efterrätt! Så glad att jag upptäckt detta.

För 2 stora portioner:
3 avokados
0,5 dl kakao
Honung
Bär

Mosa avokadona väl, antingen i mixer eller med gaffel. Blanda i 0,5 dl kakao och häll i honung efter smak, beroende på hur sött du vill ha. Täck över och ställ in i kylen i minst 2 timmar. Rör runt och servera med bär.

Så himla gott, faktiskt mycket godare än vanlig chokladmousse, och nyttigare. Ni måste prova! 

Nedräkningen till London kan börja...

Nu är det bara 2,5 vecka kvar till London. Planeringen är i full gång. Jag hittade ingen perfekt karta på Google (storlek, gatunamn, detaljrikedom, färg, linjer o.s.v.) så har Print Screenat och pusslat ihop en från Google Maps, sen skrev jag ut den och gjorde små kryss på alla ställen vi vill besöka. Jag vet redan var alla ställen vi vill besöka ligger, men jag älskar att ha bra översikt. 

Egentligen har jag massa att plugga nu, men jag har ingen lust eller ork till det, suck. Det är ju mycket roligare att planera promenadstråk i London, eller läsa om gamla kungar och drottningar, eller kolla ut filminspelningsplatser från "Sherlock". Det måste ju faktiskt också göras innan resan, jag kan inte åka nånstans utan att vara totalt förberedd så att man får ut så mycket som möjligt. Konstigt, jobbigt och överdrivet kanske vissa tycker, men nu är det så. Om jag ändå ska åka till London, där det finns så otroligt mycket att se och göra, så är det lika bra att aktivt försöka hinna med så mycket som möjligt tycker jag!

Visa fler inlägg