Stretch

Stretch
(2014)
Regissör: Joe Carnahan
Manus: Joe Carnahan
Producenter: Joe Carnahan, Jason Blum & Tracy Falco
Kompositör: Ludwig Göransson
Filmfotograf: Yasu Tanida
Skådespelare i urval:
Stretch/Patrick Wilson
Karos/Chris Pine
Charlie/Jessica Alba
Karl/Ed Helms
Laurent/James Badge Dale
Candace/Brooklyn Decker
 
Omg, har precis sett en helt fantastisk film. Så random av mig att kolla på en sådan här typ av film, men jag chansade lite och valde den just för att den kändes så otippad. Jag älskar Patrick Wilson så hittade såklart filmen tack vare honom. Jag tror att man antingen älskar denna film eller bara tycker att den är konstig. Jag tycker verkligen att den bara är så amazing. Jag skrattade så mycket, och det är väldigt ovanligt. Det är typ "21 Jump Street" (2012) och "22 Jump Street" (2014) som fått mig att verkligen skratta till filmer. 
 
Filmen handlar om en man som kallas för Stretch (Patrick Wilson). Han har haft det ganska tufft och haft en del motgångar, men försöker nu att ordna upp livet. Bl.a. har han en stor skuld som han snabbt måste betala av. Han kör limousine och tar emot en halvt galen passagerare, Karos (Chris Pine), som erbjuder sig att betala skulden om Stretch bara gör som han blir tillsagd. 
 
Det är en relativt okänd film. Mestadels positivt mottagen av kritikerna, men blev tyvärr ingen större hit bland publiken. Så weird. Den klarar inte Bechdel.
 
Patrick är ju bara för grym i denna film, så jäkla bra. Älskar att Chris Pine gjorde en ganska stor roll, fast uncredited. Han var också sjukt bra!
 

Abby & Apollo

Ibland saknar jag Abby & Apollo så himla mycket. De är bland de största geparderna på Cheetah Experience, där jag tillbringade en fantastisk månad sommaren 2013. Kan inte fatta att det är över 3 år sedan. Abby & Apollo är syskon och när jag var där så var de lite mer än 1,5 år gamla. De var supersociala och mysiga, de kom alltid fram till en när man kom in i deras inhägnad. De älskade att busa, gå promenader och bara ligga och spinna bredvid en. 
 
Här kan ni läsa mitt tidigare inlägg om varför djur inte bara kan släppas ut i det fria hur som helst. Jag skrev även lite om vad det innebär att vara en icke-vinstdrivande organisation och att vissa människor tror att ställen som Cheetah Experience försöker lura till sig pengar av folk, samt varför det kostar så mycket att volontärarbeta. Jag kan verkligen rekommendera alla att läsa det inlägget.
 
Här kommer några av mina favoritbilder med dem. Det är flest på Abby.
 
Om någon undrar varför vi hade koppel på dem när vi promenerade så finns det ett par anledningar. För det första så hade de inget emot kopplet, de kom fram till en självmant när man kom in i deras stora inhägnad med kopplet. Men dels så är det för deras egen skull, så att de inte kommer bort någonstans till ett ställe med större rovdjur. Dels så är det för andra människors skull, även om geparderna på Cheetah Experience verkligen aldrig skulle attackera en människa helt oprovocerat, så vet man ju inte hur andra människor skulle reagera om en gepard kom emot dem. Och jag vet att de aldrig skulle attackera oprovocerat för dels så är geparder det mest vänliga av de stora kattdjuren, och de vet att människor är starkare än dem, så även helt vilda geparder ger sig inte på människor om de inte blir provocerade eller är sjuka. Förr i tiden hölls geparder som sällskapsdjur och jaktsällskap av människor i olika delar av Afrika, just för att de är så vänliga och sällskapliga.
 

Kings

Kings
(2009)
Skapad av: Michael Green
Skådespelare i urval:
Silas Benjamin/Ian McShane
Rose Benjamin/Susanna Thompson
Jack Benjamin/Sebastian Stan
Michelle Benjamin/Allison Miller
David Shepherd/Christopher Egan
Ephram Samuels/Eamonn Walker
William Cross/Dylan Baker
Andrew Cross/Macaulay Culkin
Linus Abner/Wes Studi
Thomasina/Marlyne Barrett
Helen Paradis/Sarita Choudhury
Jessie Shepherd/Becky Ann Baker
Vesper Abaddon/Brian Cox
Katrina Ghent/Leslie Bibb
 
 
Linus Abner/Wes Studi, Thomasina/Marlyne Barrett, William Cross/Dylan Baker, David Shepherd/Christopher Egan, Jack Benjamin/Sebastian Stan, Michelle Benjamin/Allison Miller, Rose Benjamin/Susanna Thompson, Silas Benjamin/Ian McShane, Ephram Samuels/Eamonn Walker
 
Kings skapades av Michael Green för NBC och sändes år 2009. Det finns bara 1 säsong med 13 avsnitt. Den stängdes tyvärr ned då det inte var tillräckligt många som kollade på den. Detta resulterade alltså i att det sista avsnittet slutar med massa cliffhangers och oförklarade saker, då skaparna antagligen trodde och hoppades på att få göra fler säsonger. Så kan det bli ibland, tyvärr. Se bara vad som hände med världens bästa serie, Pushing Daisies. Den stängdes också ned efter 2 säsonger trots bra kritik och många Emmy Awards-nomineringar och vinster. Läs mina tidigare inlägg om Pushing Daisies här och här.
 
Hursomhelst så är Kings ändå en bra och sevärd serie. De första avsnitten är inte så där jättegripande och jag var först tveksam. Men jag strökollar ju inte på serier, så om jag kollar på något så kollar jag på det. Mot mitten och slutet av säsongen var den faktiskt riktigt bra. En del scener är dock lite cheesy, och man måste också komma ihåg att serien har en gammeldags samhällsstruktur. 
 
Serien utspelar sig i nutid i det fiktiva kungariket Gilboa. Den är baserad på den bibliska historien om Kung David, och trots att samhället är modernt så fungerar det som det gjorde förr i tiden. Intressant tolkning och väldigt annorlunda! Den handlar om David (Christopher Egan), en krigshjälte som stiger i rankerna tack varje en hjältemodig insats. Han välkomnas in i kungafamiljen och kommer dem väldigt nära, speciellt kungen, Silas (Ian McShane), med vem han formar starka band till. Han kommer även nära prinsessan, Michelle (Allison Miller). Prins Jack (Sebastian Stan), däremot, är avundsjuk på sin fars band med David, och börjar fila på en plan tillsammans med sin morbror, William (Dylan Baker).
 
Jag hittade såklart serien tack vare att Sebastian Stan är med i den. Den kom ut 3 år innan Political Animals (2012), och hans roll är ganska liknande rollen i den serien. Läs mitt inlägg om Political Animals här. Tycker att Political Animals är mycket bättre och mer välproducerat, men Sebastians roll är väl mer komplex i Kings, vilket också är tack vare att det är fler avsnitt av Kings såklart. Han är hursomhelst min favoritkaraktär i denna serie, både p.g.a. skådespelarprestationen och karaktärsutvecklingen. Ian McShane är riktigt grym som kung Silas, imponerar stort! Men Christopher Egan är inte speciellt intressant som David, tyvärr. Dels är väl karaktären inte så rolig, men han höll samma ansiktsuttryck typ hela serien och gjorde inget speciellt eller överraskande alls, tycker jag.
 
Visa fler inlägg