2007.06.27 Peace & Love

För exakt 10 år sedan åkte jag på min första, "riktiga" festival. Peace & Love var det, så jäkla kul! Bjuder på massa bilder därifrån. (Please note att mitt hår var fult p.g.a. regn och festival, haha. Skulle typ se ut som på första bilden).
 

I Am Heath Ledger

I Am Heath Ledger
(2017)
Regissörer: Derik Murray & Adrian Buitenhuis
Manus: Hart Snider
 
 
 
 
Har kollat på den nya dokumentärfilmen om Heath Ledger av Derik Murray och Adrian Buitenhuis. Grinar ihjäl. Flera av Heaths familjemedlemmar och vänner berättar om hans liv och karriär, och så är det blandat med massa klipp från hans filmer. Det är även väldigt många klipp från filmer som Heath har filmat själv, både från musikvideos han har regisserat, privata klipp från exempelvis resor och massa random klipp som han filmar på sig själv.
 
Han var verkligen kreativ och en riktig talang, crazy och så imponerande hur mycket han hann med på sina 28 år. Det var även mycket om hans personliga intressen förutom skådespeleriet, tidigare nämnda filmskapandet, förstås, och fotografering, musik och schack, som var en av hans stora passioner. Vid sidan av det hade han ju sin lilla dotter, Matilda Rose född 2005, med Michelle Williams.
 
Klicka här för att läsa mitt tidigare inlägg om honom.
  
 
 
 
Här är trailern för filmen. Så fin. Det är ju inte en spoilande trailer liksom. Kan verkligen rekommendera alla att se denna film. Trodde dock att den skulle vara mer sorglig när alla skulle prata om honom, men antar att det är bra för filmen blir också lite som en hyllning av Heaths liv och allt han gjorde. 
 

Night walk in Shibaura, Tokyo

Vi tog en kvällspromenad i Tokyo och gick förbi detta ställe. Inget speciellt egentligen, men fotade med både telefonen och kameran ändå. Det var väldigt mörkt, och då det bara var ett vanligt bostadsområde så var det inga speciellt starka ljuskällor någonstans. Det var bara ljusen inifrån husen samt de små gatlyktorna. Men jag vill ändå visa hur min kamera kan få något så vanligt att se rätt nice ut. 
 
Den första bilden är tagen med min kamera, och där ser ni hur mörkt det var.
 
Den andra bilden är tagen med min telefon. Helt okej bild, rätt ljus men också väldigt blek.
 
Den tredje bilden är tagen med min kamera. Exponeringstiden är 2 sekunder, men hade hela ISO1000. Det är därför den ser något för ljus ut.
 
Den sista bilden är också tagen med min kamera. Exponeringstiden är 8 sekunder, så alltså längre än bilden ovanför. Men jag satte ISO på 100, så jag tycker att denna sista bild blev bäst. 
 
Canon EOS 80D
EF-S 18-135 mm f/3,5-5,6 IS USM
Manuellt läge
F/4,5, 1/13 sek, ISO1000
 
 
iPhone 7
HDR
 
 
 Canon EOS 80D
EF-S 18-135 mm f/3,5-5,6 IS USM
Manuellt läge
F/4,5, 2 sek, ISO1000
 
 
Canon EOS 80D
EF-S 18-135 mm f/3,5-5,6 IS USM
 Manuellt läge
F/4,5, 8 sek, ISO100
 
 
Här nedan ser ni alla fyra bilder igen. Mobilbilden är den högst upp till höger. Sjuk skillnad ändå på bilder som togs inom samma minut! 
 
 
 
Och här nedan ser ni inzoomningar av samma ställe på alla bilder. Mobilbilden är återigen högst upp i högra hörnet, och det syns tydligt att den har riktigt dålig kvalité.
 
Visa fler inlägg