Black Mass

Igår var jag, Andreas, Therése och Patrick och såg nya "Black Mass". Den var riktigt, riktigt bra! Den är regisserad av Scott Cooper. Den är verklighetsbaserad och handlar om James "Whitey" Bulger, en av USAs mest ökända gangsters. Filmen börjar utspela sig 1975 och sen får man följa hans kriminella karriär 20 år framåt. Fokus ligger på ett samarbete som Whitey ingick med FBI för att sätta dit ett rivalierande gäng. 
 
Johnny Depp spelar huvudrollen som Whitey, och jäklar va grym han var! Riktigt trovärdig och bra prestation. Andra skådespelare som var med som jag gillar är Benedict Cumberbatch och Peter Sarsgaard. Även Kevin Bacon och Joel Edgerton medverkade. Joel Edgerton var också riktigt bra tycker jag. Se den!
 

GCB

Jag hittade GCB tack vare att Kristin Chenoweth är med. Det var verkligen tur för jag älskar den! Tyvärr blev det bara en säsong. Den gick på ABC under våren 2012. GCB står för Good Christian Bitches (eller Good Christian Belles) och är baserad på boken med samma namn av Kim Gatlin. Serien är skapad av Robert Harling. Alla karaktärer är väldigt välskrivna och jag önskar att varje avsnitt var dubbelt så långt så att man kunde lära känna dem bättre. 
 
Serien handlar om Amanda Vaughn som precis blivit änka. Hon tvingas ta med sina barn och flytta hem till sin mamma i en stad utanför Dallas, Texas. Det var där hon växte upp, och under sin uppväxt var hon skolans bitch. Hon har nu förändrats helt, men när hon träffar tjejerna hon brukade mobba från sin skoltid så visar det sig att rollerna nu är ombytta. 
 
Kanske inte en serie man förväntar sig att jag ska kolla på, men jag blev väldigt positivt överraskad. Kristin är ju bara så himla underbar, det är hon som gör hela serien. Hon fick väldigt bra recensioner för sin roll som Carlene Cockburn. Men de andra är också riktigt bra och roliga. En väldigt trevlig serie som är värd att ses, det finns ju bara en säsong med 10 avsnitt. Fruktansvärt tråkigt att den stängdes ned. Det var mycket man ville ha svar på och var nyfiken på efter sista avsnittet. Det är väl det som är kruxet när man skapar en ny serie. De måste ju avsluta säsongen på ett spännande sätt för att få större chans för en ny säsong. Men om den stängs ned så slutar det ju på ett väldigt konstigt sätt.
 
Cricket Caruth-Reilly/Miriam Shor, Blake Reilly/Mark Deklin, Sharon Peacham/Jennifer Aspen, Zach Peacham/Brad Beyer, Amanda Vaughn/Leslie Bibb, Gigi Stopper/Annie Potts, Carlene Cockburn/Kristin Chenoweth, Ripp Cockburn/David James Elliott, Heather Cruz/Marisol Nichols

For Good

Min favoritlåt, lätt modifierad, i en bra kontext. Om ni inte orkar sätta er in i kontexten, kolla åtminstone på låten som börjar vid 6 minuter in i klippet. Det är egentligen en duett från musikalen "Wicked" (2003) som Kristin Chenoweth och Idina Menzel framförde i originaluppsättningen. Önskar så himla mycket att jag kunde få se den musikalen med dem. Men det kommer ju tyvärr aldrig att hända. Men någon gång ska jag iallafall se den, antingen i London eller New York. 
 
Visa fler inlägg