TBT - Elbafesten 2009

Elbafesten var en studentfest innan studenten. Den var alltså på ön Elba, och här kommer lite foton från förfesten och själva festen.
 

Jobb, middag & IMAX-bio

Japp, det är vad min dag har bestått av i stora drag! The long story is att först jobbade jag 6-16, sen kom Emma och hämtade mig. Vi begav oss direkt av till Mall of Scandinavia. Det tog bara lite mer än 1 timme att köra dit från Hallsta, så det är ju faktiskt inte så långt. Väl där så strosade vi omkring i lite butiker, och sen käkade vi på en italiensk restaurang som heter Mangiardino. Supermysigt ställe! Som att sitta i ett stort växthus typ. Vi tog båda varsin minipizza med salvia, potatis och getost. Sen tog jag färsk linguine med pesto och bakade tomater. Det var bara så himla gott. 
 
Efter maten så kikade vi i lite mer butiker, och sen var det äntligen dags för dagens höjdpunkt. "Batman v Superman: Dawn of Justice" (2016) på IMAX-bio i 3D. Jag hade inga speciella förväntningar på filmen och var inte supertaggad på den. Jag ville absolut se den men inte lika mycket som många andra filmer som kommer ut iår. Så det var ändå skönt att se en film som man inte förväntade (omedvetet eller medvetet) sig skulle vara på det ena eller det andra viset. Filmen kommer få ett eget blogginlägg, eftersom min blogg ju har blivit lite utav en filmblogg. Men den var absolut sevärd och riktigt, riktigt snyggt gjord! Verkligen anpassad för 3D. Den första scenen (som var filmad med IMAX-kameror) var otroligt snygg och detaljrik. Ljudet var awesome i hela filmen. Och Hans Zimmer är ju typ bästa kompositören (eller kanske delad bästa med John Williams). Nej, nu börjar jag skriva på om filmen ändå. Får spara resten! Hursomhelst så är jag superglad över att vi såg den i 3D på IMAX-bio. Med en sådan typ av film så är det ju verkligen en upplevelse. Det skulle ju inte alls vara samma sak att se den hemma. Vissa filmer måste upplevas på bio. 
 
Vi hade iallafall en jättebra eftermiddag! Vi kom väl hem runt 1 på natten. Jag körde hem och jag var inte ens trött. Vet inte annars hur många gånger man kört hem från Stockholm och bara varit så himla trött att man typ nästan varit tvungen att stanna längs vägen... Så det var ju skönt! Men nu ska jag sova iallafall.
 

Big Hero 6

 
"Big Hero 6" (2014) vann en Oscar för Best Animated Feature och det är verkligen välförtjänt! Den är regisserad av Don Hall och Chris Williams, producerad av Walt Disney Animation Studios och är baserad på serietidningarna från Marvel Comics. Kan vara en av de bästa superhjältefilmerna jag sett. Den är verkligen perfekt. Jag älskar ju Marvel och DC, men det finns flera småsaker i många av de filmerna som inte känns helt 100 för mig. "Big Hero 6" kändes 100 nästan hela tiden. Visst, om det hade varit en live-action film istället för animerad så hade en del frågetecken och plot holes kanske uppstått, men det är också det som kan vara skönt med animerat ibland. Den är rolig utan att vara barnsligt fånig, den är välskriven och smart, mörk och faktiskt lite läskig för att ändå vara en barnfilm. Den har minnesvärda och starka karaktärer, och är riktigt rörande. 
 
 
"Big Hero 6" handlar om Hiro Hamada, en 14-årig kille som är ett tekniskt geni. Han formar ett starkt band med roboten Baymax, och tillsammans teamar de upp med fyra kompisar för att stoppa en galen tjuv som härjar i staden. Gruppen tränar för att bli superhjältar för att kunna avslöja skurken och ta reda på vad hen är ute efter.
 
Den är otroligt snyggt gjord. Så detaljrik! Arkitekturen är helt amazing. Den fiktiva staden San Fransokyo är riktigt vacker. Det är som en inte-alltför-långt-borta framtidsversion av en blandning av San Francisco och Tokyo. Se bilder nedan, så coolt. Jag vill typ åka dit.
 
Stan Lee (f.d. ordförande och chef över Marvel Comics, och medskaparen till många superhjältar, som t.ex. X-Men, Iron Man, Hulk, Spider-Man, Thor & Fantastic Four) gör ju cameos i typ alla MCU- (Marvel Cinematic Universe) filmer, och "Big Hero 6" är inget undantag. Den är först lite mer tricky att se, men jag är stolt som faktiskt såg det utan att ens förvänta mig att han skulle vara med eftersom det är en animerad film. Men nog tyckte jag allt att det var Stan som skymtade i familjeporträttet i Freds hus! Och japp, mycket riktigt i den obligatoriska Marvel post-credit scenen så är det Stan Lee som gör rösten till Freds pappa, och hans karaktär ser ut som honom.
 
"Big Hero 6" är en typisk superhjältefilm (SPOILER ALERT!!!) med en smart outside-kid med döda föräldrar som blir en superhjälte för att omgivningen och omständigheterna kräver det. En villain som var god från början men lät personliga tragedier (ofta familjerelaterade eller fysiska deformationer) göra personen i fråga riktigt ond. Detta känns igen mer eller mindre i bl.a. Batman, Superman, Wolverine, Iron Man, Captain America, Spider-Man... För tillfället kan jag nog bara komma på Thor som inte alls växte upp som en smart, udda pojke med döda föräldrar. Däremot stämmer delen om villain in i Thor-franchisen.
 
Visa fler inlägg