God jul och gott nytt år

Ja nu har det varit fullt upp igen. Vi har äntligen börjat fixa iordning sovrummet. Eller vi och vi, mamma och pappa om jag ska vara ärlig. "Försvarar" mig och Andreas med att vi jobbar varje dag och inte är speciellt händiga, medan mamma och pappa har julledigt och är väldigt händiga. Så iallafall, de har målat 3 väggar och taket vitt och sen blir det en fondtapet på väggen bakom sängen. Vi har även köpt ny säng som kommer vecka 3, så det kommer nog bli himla bra! Sen vill jag väl även köpa lite mer nytt till sovrummet, men det får vi väl ta som det kommer. Vi fick förresten en tvättmaskin av mamma och pappa i julklapp, så nu händer det lite grejer i lägenheten. Jag fick för övrigt himla fina julklappar som jag nog visar i ett annat inlägg. Detta inlägg blir bildlöst då jag sitter på jobbet och dessutom inte har tagit några bilder de senaste dagarna. Skulle bara kika in och uppdatera er lite om läget. 
 
Idag direkt efter jobbet så ska jag och Andreas förbi Erikslund en sväng och sen blir det bio med Ida, Becka och Jev. Vi ska se "Exodus: Gods and Kings" av Ridley Scott med bl.a. Christian Bale. Filmen är baserad på the Book of Exodus, så jag tror att den är bra för jag gillar ju DreamWorks "The Prince of Egypt" (1998). Dock har den inte fått så superbra kritik av IMDb's användare men det återstår att se.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Dagen efter premiären, alltså den 11 december, var jag, Andreas, Ida, Becka & Tobbe och såg "The Hobbit: The Battle of the Five Armies". Det är alltså den sista filmen i Hobbit-trilogin, och den sista Middle-earth-filmen av Peter Jackson (som det ser ut nu). Det lär ju komma en rejäl box med alla 6 filmer i Blu-ray och extended versions, den ska jag köpa sen och då blir det marathon för hela slanten, hoppas jag iallafall. De förlängda versionerna av de första 3 filmerna ligger ju på nästan 12 timmar tillsammans, men är man fangirl så är man.
 
Varning för små spoilers
 
Hursomhelst, jag tycker att sista filmen var riktigt bra! Det är väl bara the love-story mellan Tauriel och Kíli som jag tycker är fruktansvärt dryg och inte okej. Jag köper konceptet att de ville lägga in en tjejalv då filmserien mestadels är mansdominerad, men det faktum att Tauriel inte ens är med i böckerna plus att hon får en så stor roll i och med kärleksstoryn blir för mycket för mig. 
 
En annan karaktär som inte är med i böckerna är Alfrid, som även han fick en stor och meningslös roll. Man förstod vilken slags person han var efter de första 3 scenerna där han betedde sig som han gjorde, det behövdes inte 78 till, speciellt inte när det sedan inte mynnar ut i någonting (t.ex. att han blir snäll eller räddar Bards barn). 
 
Något riktigt, riktigt dåligt var ju att i boken dog Fíli och Kíli när de försvarade en döende Thorin, det hade ju varit mycket mer episkt än hur de dog i filmen. Sen tycker jag också att det var tråkigt att Beorn, som har en sån stor roll i kriget i boken, var med i ca 2 sekunder. Men ja, man får inte glömma att detta är filmer baserade på boken och självklart är inte allting precis som i boken, men det är tråkigt när stora saker ändras så att det blir en helt annan känsla.
 
Det bästa med att jag har läst boken är iallafall att jag äntligen fått reda på varför örnarna inte flög med dem hela vägen! Jag är så lycklig att jag har fått reda på det för det var ju filmens största plot-hole, både i Lord of the Rings-triologin och Hobbit-trilogin. I filmerna verkar det ju som att Gandalf kallar på örnarna och att det är han som "styr" dem och vad de ska göra. Då har jag alltid undrat varför de inte lika gärna kan flyga på örnarna hela vägen och slippa gå så himla långt. Men såhär är det; örnarna är nämligen en egen, intelligent ras som kan tala med varandra och med andra varelser i Middle-earth. Så de talar med Gandalf och går med på att hjälpa hans sällskap, men de flyger inte i vissa områden då de isåfall riskerar att bli nedskjutna av t.ex. människor som tror att de ska ta deras boskapsdjur. It all makes sense now, så himla bra och enkel förklaring. 
 
Mina favoritkaraktärer är såklart Legolas och Thranduil, jag älskar alver och Orlando Bloom och Lee Pace är ju som gjorda för rollerna. Även om Orlando är 2 år äldre än Lee så ser de ut som son och far. Jag skulle typ vilja ha en film där man bara får följa alverna och vad de pysslar med om dagarna. Jag gillar ju Bilbo också såklart. Först tyckte jag att Martin Freeman kändes otippad för rollen, absolut inte dåligt castad men bara otippad, men han blev helt rätt. Smaug, där Benedict Cumberbatch gör rösten och även motion capture, var ju inte med så mycket, men det visste man ju redan. Men gillar ändå Smaug och tycker att han är snyggt gjord. 
 

Dan före dan före dopparedan

Nu är det verkligen snart julafton, och snö har det kommit också. Jag gillar snön och det är fint och mysigt och alltdetdär, men det blir slask alldeles för fort, och det är ju himla opraktiskt med snö när man ska köra bil o.s.v. Men lite snö är alltid trevligt till jul. 
 
I lördags åkte jag och Andreas till Stockholm för vår årliga Stockholms-tur, eller ja, vi brukar väl åka till Stockholm någon gång på sommaren, men vi åker alltid dit innan jul varje år. Vi var där under dagen och strosade runt och shoppade lite, och sen åkte vi hem mot kvällen och käkade på Grekiska Kolgrillsbaren. Vi insåg att vi inte hade käkat där sen de gjort om, så vi var ju tvugna att åka dit. Det var gott i vanlig ordning, dock orkade vi inte någon efterrätt.
 
Igår blev det en snabbsväng på Erikslund och på kvällen kom Ida hit. Idag är jag ledig, men jobbade 9 dagar i rad innan helgen. Jag tycker ändå att det är kul att jobba såhär innan jul, det är stressigt såklart, men ändå mycket liv och rörelse. Sen jobbar jag imorgon och på julafton, men vi stänger kl. 13 på julafton så det är ingen fara, det är ganska mysigt att jobba på julafton och jag anmälde mig ändå frivilligt. 
 
Visa fler inlägg