Barcelona

Vi ska till Barcelona med jobbet i januari!!! Hur awesome!?!? Som ni vet så har jag velat åka dit jättelänge, men det har aldrig blivit av. Kommer bli så himla roligt att äntligen få se den staden. Jag som inte hade någon resa inbokad nu efter Cypern, perfekt ju! Jag har ju faktiskt inte varit på det spanska fastlandet, bara Mallorca 2 gånger. Men var ju på Iberiska halvön i somras när jag och Frida var i Portugal. 
 

All I Ask of You

Emmy Rossum var 16 år när hon blev castad som Christine Daaé i filmversionen av "Phantom of the Opera" (2004). Hon hade precis fyllt 17 år när de spelade in filmen. Så sjukt! Hon är så fantastiskt duktig att jag inte vet vad jag ska säga.
 
Nedan ser ni henne sjunga "All I Ask of You" med bästa Patrick Wilson som Raoul. 
 
Patrick är en av mina absoluta, absoluta favoritsångare och favoritskådespelare. Han är så otroligt multi-talented alltså. Han har gjort stora roller på Broadway, i filmer och i serier. Det är inte speciellt vanligt. Oftast så är skådespelare huvudsakligen film- eller serieskådespelare. Självklart finns det många som gjort både och, men om det då är en känd serieskådespelare så brukar hen i så fall ha en mindre roll i filmer, och om det är en känd filmskådespelare så brukar hen i så fall "bara" medverka i miniserier, gästspela i kända serier eller bara medverka i ett visst antal avsnitt. Generellt sett alltså. Men Patrick har främst haft huvudoller i både filmer och serier. Och sen tillkommer ju alltså Broadway också i Patricks fall, där han gjort både musikaler och pjäser, vilket också är två helt skilda saker. Även där så har han främst haft huvudroller.
 
Så Patrick är nog en av de mest mångsidiga personerna i hela underhållningsbranschen. Han har blivit nominerad i de största galorna för sina prestationer i musikal- och seriebranschen. Han har 2 Tony Awards-nomineringar, 3 Drama Desk-nomineringar, 1 Emmy-nominering, 2 Golden Globe-nomineringar och 2 Critics Choice-nomineringar. Amazing.
 

The Pacific

The Pacific
(2010)
Manus: Bruce C. McKenna, Robert Schenkkan, Graham Yost, George Pelecanos, Larry Andries & Michelle Ashford
Producenter: Steven Spielberg, Tom Hanks, Gary Goetzman, Tony To, Graham Yost, Eugene Kelly, Bruce C. McKenna, Cherylanne Martin, Todd London, Steven Shareshian, Tim Van Patten, George Pelecanos & Robert Schenkkan
Antal säsonger: 1
Antal avsnitt: 10
Skådespelare i urval: 
Robert Leckie/James Badge
Eugene Sledge/Joseph Mazzello
John Basilone/Jon Seda
Sidney Phillips/Ashton Holmes
Lewis Puller/William Sadler
Manuel Rodriguez/Jon Bernthal
Merriell Shelton/Rami Malek

 
The Pacific är en serie som producerades av HBO, Playtone och Dreamworks. Det är en typ av sequel, eller följeslagare nästan, till Band of Brothers-miniserien. Serien fokuserar på the United States Marine Corps' och deras del i the Pacific War under andra världskriget. Så den är förstås väldigt verklighetsbaserad. De flesta huvudkaraktärerna har funnits på riktigt. 
 
Serien har fått mycket bra omdömen, och liksom Band of Brothers så är den väldigt realistisk. Sjukt bra gjord serie alltså. Så äkta, riktigt rå, kall, hemsk och jobbig att se ibland, när man tänker på att det ju faktiskt har hänt på riktigt. 
 
Det är ett tag sen jag såg The Pacific, men jag är ju inte så snabb på att skriva mina kära serieinlägg, tyvärr. Förutom Sharp Objects häromdagen, så var mitt senaste serieinlägg i maj om bästa, bästa, bästa  Black Sails, och innan det var det Band of Brothers, då, samt Gundpowder i januari. Och det är de enda serieinläggen jag skrivit i år! Måste bättra mig. Jag vill ju skriva om alla serier jag sett, så det är ju inte nödvändigtvis att jag nyligen sett serierna jag skriver om. 
 
 
Visa fler inlägg