Mitt hår

Nu var det ett tag sen jag skrev igen. Men nu får faktistk mitt hår ett helt eget inlägg. Jag har gjort två saker som jag aldrig gjort förut. För det första har jag uppmätt mitt hår till 82 centimeter långt, vilket (enligt mitt pass) är mer än hälften så långt som mig själv. Jag har alltså aldrig kollat hur långt hår jag haft förut, och dessutom tror jag inte att jag haft såhär långt förut.
 
För det andra har jag köpt en hårfön. Jag har aldrig ägt en egen hårfön men nu har jag börjat tröttna på att vänta på att håret ska torka. Jag vill ju kunna borsta och fläta det så fort som möjligt. Jag använder nästintill aldrig produkter eller redskap på mitt hår. Jag använder Nashi Argan hårolja kanske en gång varannan vecka, och har inga frisörschampoon eller något sådant. Jag plattar aldrig håret, jag äger inte ens en plattång. Mitt hår är spikrakt som det är, på bilden nedan är det efter att jag haft en fläta. Jag krusar håret ytterst sällan, inte ens en gång i månaden. Förut gjorde jag det oftare, och dessutom tuperade jag det ofta. Men nu låter jag det typ mest vara som det är, jag klipper mig max två gånger om året. Det är inte så slitet och jag har inte massa kluvna hårtoppar, men nu kanske det snart är dags att toppa lite igen. Börjar bli liiite jobbigt med så långt hår.
 

Mitt rum

I maj skrev jag ett inlägg om vardagsrummet. Min ambition var (och är) att skapa liknande inlägg för varje rum. Jag vet inte vad som hände med det. Inte så mycket, uppenbarligen. Men jag tar nya tag och presenterar här mitt rum. Det ser typ också ut som det alltid gjort. Skillnaden är att häromdagen så böt vi ut soffan mot en säng, så mitt rum är nu ett fullt fungerande gästrum. Nu slipper alltså folk (ja, om vi inte har fler än 1 gäst) sova i bäddfotöljen i vardagsrummet. Det var väl på tiden.
 
Min favoritsak är hyllan ovanför mitt skrivbord. Där har jag 3 foton från Sydafrika samt armbanden med djurens namn som jag gjorde där. Som ni ser så har jag rätt mycket bilder från Sydafrika i mitt rum, så jag blir alltid påminnd om min bästa resa. Inser att jag inte har ett enda foto från Namibia uppe. Hmm. 
 
Innan vi köpte lägenheten så kommer jag ihåg att jag drömde om att köpa en 4'a så att jag kunde få ett eget rum där jag kunde ha mina scrapbook-grejer organiserade i lådor samt en fin plats för alla mina omslagspapper. Jag är typ beroende av att köpa fina omslagspapper. Tyvärr blev det inte riktigt så, trots att jag alltså har ett eget rum. Mina scrapbook-grejer är visserligen organiserade i lådor, men de är intryckta i garderoben där vi förvarar sängkläder och handdukar. Måste göra något åt det, funderar på att kanske köpa några stora lådor att ha under sängen och sedan lägga de mindre lådorna i dem. Och mina presentpapper står i en Ica-kasse intryckt på typ den enda plats de får plats. Men det funkar väl.
 
Nån gång vill jag väl måla om eller tapetsera om, men tapeten funkar väl, den också. Jag har ju beslutsångest så skulle aldrig kunna bestämma mig för något. Det skulle antagligen bara bli helvita väggar, vilket jag tycker är himla snyggt men kanske tråkigt. 
 
 
Visa fler inlägg