The Girl Who Had Everything

Som ni kanske vet så var Carola min stora idol från 1999 till 2003. Mina föräldrar var helt fantastiska som åkte land och rike runt för att jag skulle få gå på så många konserter med henne som möjligt. Vet inte hur många det blev, men lätt över 20 i varje fall. Och min stackars syster hade inget annat val än att följa med, haha.
 
Anledningen till att jag vet att det var de åren är att albumet "Blott en Dag" kom 1998, och albumet "Credo" kom 2004, och jag minns att "Blott en Dag" kom strax innan att jag upptäckte henne, och när "Credo" kom så hade jag precis "slutat" min "obsession" över henne. 
 
Men jag kommer alltid tycka att hon har en av de bästa rösterna ever, och hon har lyckats hålla sin röst bra trots att hon haft en professionell karriär i nästan 35 år. Hur grymt!? Man får tycka vad man vill om hennes personlighet och tro, men det går inte att förneka att hennes röst är amazing, och det var hennes röst som jag älskade. Hon är ju också en av få som låter lika bra live som på sina inspelningar, inte många som gör det, speciellt inte idag. 
 
Här är ett liveklipp när hon framför "The Girl Who Had Everything" från albumet Much More (1990). Inte nödvändigtvis min favoritlåt som så (fast tycker självklart att den är riktigt bra), men en av de låtar där hennes röst verkligen gör sig bäst. 
 

TBT - Paris 2014

Det är väl lika bra att fortsätta med mitt franska tema. Här kommer lite foton från Paris våren 2014 med Andreas. Vilken underbar stad, älskar att den fortfarande är så gammeldags. Inte många skyskrapor i sikte där inte, om man inte kollade bort mot La Défense förstås, men dit hann vi inte åka. Vi åt riktigt god mat, såg fantastiska byggnader och hängde i mysiga parker. 
 
Vi hade blandat väder, både sol och regn. Det var inte jättevarmt, så det var faktiskt perfekt stadssemesterväder. Skönt att slippa gå runt och svettas liksom. 
 

TBT - Château de Versailles 2014

Tänkte att jag ska försöka börja med TBTs igen. Så vad passar bättre än att köra en med fler foton från när vi besökte slottet i Versailles våren 2014? Min allra första TBT här på bloggen var nämligen en bild därifrån. Här kan ni se det inlägget, och som ni då ser så var det bara en bild. Därför tänkte jag att jag skulle visa flera. Ja, jag var faktiskt där med Andreas men han är ju inte den som fastnar på bild i första taget.
 
Det var i varje fall en helt amazing day, en av de bästa i mitt liv skulle jag kunna säga. Allting var så himla häftigt och fint, och när vi var där så var jag ju även verkligen inne i min franska period då jag läste allt jag kunde om franska kungar och drottningar, särskilt under 1700-talet då. 
 
Vi var där i början av maj och tyvärr var det inte direkt brist på folk. Men det gick väl helt okej ändå. Tur att rummen är avspärrade så man inte kan gå omkring i hela rummen, annars hade det varit omöjligt att se (och fota) något överhuvudtaget.
 
Någon gång vill jag åka tillbaka dit. Verkligen ett ställe jag rekommenderar alla att besöka minst en gång i livet. 
 
Visa fler inlägg