Riana Van Nieuwenhuizen

Skulle inte tacka nej till att ha det såhär i mitt hem! Det är dit jag ska nu i sommar. Kvinnan i videon är Riana Van Nieuwenhuizen, ägaren till centret. Åh, vad jag längtar! Synd att tigrarna har flyttat, hade varit coolt att få arbeta med tigrar. Men det är ju mest geparderna som jag är intresserad av ändå, så! Denna resa kommer nog bli hur bra som helst tror jag!
Canon EF-S 60mm f/2,8 Macro USM

Häromdagen köpte jag ett nytt objektiv! Det blev ett macro-objektiv, för det hade jag ju inte. Canon EF-S 60mm f/2,8 Macro USM heter det.

Tänkte slänga in ett varningens ord när ni köper kameror/objektiv/annan elektronisk utrustning. Om ni inte redan märkt det så är priset oftast lägre på hemsidan än i butiken. Men om man säger till i butiken så får man det för priset som står på hemsidan. Det har iallafall hänt mig två gånger nu. Första gången var i höstas när jag köpte min nya kompaktkamera på Siba, en Canon PowerShot SX260 HS. Kommer inte ihåg vilka priser det rörde sig om, men den var några hundringar dyrare i butiken. Som tur var hade jag ju kollat upp det på hemsidan först och fick den för det billiga priset.

Sen nu häromdagen, på Elgigantens hemsida så står det att objektivet ska kosta 3680:- men i butiken kostade det 4490:-, ganska stor skillnad alltså! Jag sa till om det och han verka inte ens förvånad utan sa bara att "absolut, du får den för det priset som står på nätet!" Så det är säkert nåt de kör med hela tiden. Blev dock ändå "lurad" då jag köpte ett 52mm Hoya-filter för butikspriset, för jag såg inte att även det var billigare på nätet...

Lustigt att Elgigantens slogan är "Det är dumt att betala för mycket".

Hursomhelst, objektivet verkar bra men jag har inte hunnit testa det så mycket ännu.

 

Cheetah Experience

Jag har beslutat mig för att inte åka till Cheetah Reintroduction längre. Istället ska jag åka till Cheetah Experience! Det är ett stort center som fokuserar på kattdjur, och speciellt geparder. Det ligger också i Sydafrika, precis i utkanten av Bloemfontein (den juridiska huvudstaden). Jag tyckte att det verkade mycket bättre då de har flera olika sorters kattdjur, och allt jag läst om stället verkar bra. Det tråkiga är såklart att jag inte får åka på safarin i Krüger Parken samt att Rebecca fortfarande ska åka till Cheetah Reintroduction.

De olika djurarter som finns på Cheetah Experience är följande: geparder, lejon, leoparder, servaler, ökenlos, vargar samt surikater. Jag ska skriva mer detaljerat om de olika arterna i ett senare inlägg! Det verkar vara en väldigt familjär stämning på centret. Grundaren och ägaren är en kvinna vid namn Riana Van Nieuwenhuizen, hon bor mitt på gården och har geparder som husdjur typ. Jag vet att det inte är bra att tämja vilda djur, men djuren på centret är där av en anleding - att de inte skulle klarat sig ute i det vilda. De får nu en andra chans i livet.

Klicka på loggan här nedanför om du vill läsa mer om centret!

Visa fler inlägg