Vaccination

Jag tog sista dosen mot rabies igår, så nu är äntligen alla vaccinationer klara. Det känns skönt. Jag har kikat lite närmre på vilka djur som finns på gården. Eller ja, det varierar ju vilka slags djur som bor där, men ungefär. Jag ska väl försöka att lära mig lite om en del djur också, kan va kul att veta.

Jag har insett att om man kan dö av åksjuka, så kommer jag förmodligen att göra det. Igår när jag hade parkerat på fjärde våningen och skulle ta hissen ner till tredje, så råkade jag tappa mina allergitabletter på hissgolvet. Jag böjde mig ner för att plocka upp dem i samma veva som hissen åkte ner, jag vart hur snurrig som helst. Tog ganska lång tid innan det gick över. Härligt.

24 mars

Igår kollade jag på en dokumentär om geparder, fy va söta de är! Jag längtar så mycket efter att träffa geparder, och alla andra djur, på riktigt!

Jag mejlade min kontaktperson på Work&Travel häromdagen och frågade hur det blir med övernattningar utomhus. Det kommer ju ändå vara "vinter" därnere när jag kommer dit. Det innebär svensk sommar typ, så det är ju alldeles lagom klimat! Det skulle ju bara va jobbigt om det verkligen va stekhett när man ska jobba. Men nätterna kan ju bli ganska kalla, så därför funderade jag på om man ändå fick sova ute med djuren. Det visade sig att man gjorde det även på "vintern", så det kommer verkligen att bli en upplevelse. Ska ju ta med mig sovsäck (hur det nu ska få plats), men det gäller väl att ha med varma kläder också, antar jag. Typ mössa, vantar och fleecetröja? Känns konstigt att ha det i Afrika, men det står på hemsidan att det kan bli minusgrader på nätterna, så.

Jag hoppas bara att internet känner för att samarbeta när jag är där. Tydligen kan det vara helt nere vissa dagar. Men jag planerar att skriva varje dag i Word och sen lägga in här på bloggen allteftersom, förhoppningsvis varje dag. Det är iallafall kul att ha sparat vad man gjorde varje enskild dag. Hoppas bara att jag har tid, men det får jag helt enkelt ta mig. Sen ska jag ju ta massa bilder också såklart! Jag tar nog med mig både systemkameran och kompaktkameran, det kan ju bli lite osmidigt att släpa runt på systemkameran hela tiden antar jag. Men kompaktkameran får ju plats i fickan.

Flygtider

Nu har jag fått mitt lösenord till Check my Trip, så jag har vart inne och kikat på mina flygtider. Jag åker med British Airways och det är två byten, så alltså tre olika flygplan. Jippie... Men det hade kunnat varit värre, antar jag! Hela ditresan verkar ta 19h30min. Plus transporten till Arlanda och från Windhoek till Harnas Wildlife Foundation, gården där jag ska vara. Det är ju en övernattning i Windhoek innan man blir upphämtad och skjutsad till gården. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, men bra antar jag eftersom att den resan är 25 mil. Men som tur är har de satsat på raka vägar i Namibia så det är tydligen bara 4 kurvor!


Jag åker onsdagen den 6 juni och flygtiderna till Namibia ser ut såhär:

Avgång 18:35 Arlanda, Stockholm, Sverige
Ankomst 20:10 Heathrow, London, Storbritannien

Avgång 21:20 Heathrow, London, Storbritannien
Ankomst 9:05 O.R. Tambo, Johannesburg, Sydafrika

Avgång 12:00 O.R. Tambo, Johannesburg, Sydafrika
Ankomst 13:00 Hosea Kutako, Windhoek, Namibia


Jag lämnar alltså Sverige kl. 18:35 onsdagen den 6 juni, och kommer till Namibias huvudstad Windhoek kl. 13:00 torsdagen den 7 juni. Som ni ser så är det en mellanlandning i Johannesburg, som ligger en aning mer söderut än Windhoek, och mera åt öst. Så det blir alltså en omväg! Ogillas. Plus att man måste vänta 3 timmar i Johannesburg också.


Jag åker hem torsdagen den 28 juni och hemresan, som tar nästan 23h, ser ut enligt följande:

Avgång 15:10 Hosea Kutako, Windhoek, Namibia
Ankomst 17:55 O.R. Tambo, Johannesburg, Sydafrika

Avgång 20:45 O.R. Tambo, Johannesburg, Sydafrika
Ankomst 6:45 Heathrow, London, Storbritannien

Avgång 11:30 Heathrow, London, Storbritannien
Ankomst 15:00 Arlanda, Stockholm, Sverige


Jag lämnar alltså Windhoek kl. 15:10 torsdagen den 28 juni, och kommer till Arlanda ett dygn senare. Det är längre tid mellan bytena på hemresan. Men tiden på flygplanen är ungefär densamma, och en enkel resa innebär ca 15h uppe i luften, så det blir sammanlagt ca 30h flygning för mig. Jag kommer att vara helt körd! Som ni ser så borde det vara den lokala tiden som angetts också, annars blir det ju jättekonstigt.

Något som är bra är att det inte är så stor tidsskillnad i Namibia jämfört med här. Nu är klockan en timme mer i Namibia, alltså en timme senare. Men jag vet inte hur det blir när vi får sommartid här.

Nu längtar jag jättemycket tills jag ska åka!
Visa fler inlägg