Sydafrika...?

Jag funderar väldigt mycket på nästa resa, det lutar väldigt mycket åt Sydafrika. Jag har nästan helt bestämt mig för att göra en liknande resa igen. Det beror bara på tiden, om jag får ledigt när jag vill och så. Helst skulle jag ju vilja åka när det är vår där (alltså när det är höst här), men det går nog inte med tanke på skolan. Men det kan vara värt att fråga iallafall. Annars vill jag åka när det är höst där (alltså när det är vår här), men samma sak igen - det kan ju krångla med skolan. Även om det löser sig så kommer jag säkert ha hur mycket som helst att ta igen när jag kommer tillbaka isåfall. En annan grej är att jag och Rebecca (som jag delade stuga med) har pratat om att göra något sånthär tillsammans igen, och hon kan bara på sommaren p.g.a hennes jobb. Det betyder alltså vinter där, alltså superkalla nätter igen. Men ja, det var ju okej när man väl var där, plus att nu är man mer förberedd och så kanske det är mer isolerade stugor (eller vart man nu sover).
 
Men iallafall, jag har kollat på en del projekt, främst i Sydafrika. Det finns ett gepardprojekt där som låter mycket intressant! Så jag hoppas verkligen, verkligen att detta blir av. Det var en sådan otrolig upplevelse, at få vara nära alla djuren, så det är definitivt något jag vill uppleva igen. Jag tycker även att Masai Mara i Kenya låter intressant, så jag ska kika vidare.
 
När jag lämnade Harnas var jag ledsen över att lämna djuren, och speciellt geparderna, men jag var samtidigt väldigt glad över att jag gjort denna resa och upptäckt hur fantastiskt det är att få vara så nära vilda djur. Det kändes som att det inte var ett definitivt farväl av dessa underbara och vackra djur - någon gång ska jag tillbaka till Afrika!

London, dag 5, 17 juli 2012

Vi checkade ut från hotellet vid 8:40, och tog sedan våra väskor och promenerade till Liverpool Street Station. Det tog ca 15 minuter, så vi var framme strax innan 9. Stansted Express går från Liverpool Street typ varje kvart, så vi hann med det som gick 9:15.

 

Det kändes så himla tråkigt att sätta sig på tåget mot Stansted Airport, dessa 4 dagar har gått alldeles för fort. Men så är det väl nästan alltid när man åker hem. I alla fall, tåget tog ca 45 minuter, så vi var framme på Stansted Airport runt 10. Gaten stängde 11:20, och planet lyfte 11:50. Så det blev för första gången i mitt liv en väldigt bra timing. Vi hann checka in vår resväska och även gå och käka lunch. Men det blev lite problem i security-checken med mitt handbagage. Jag hade ju så jäkla mycket grejer där i, för att allt inte fick plats i resväskan. Hade bl.a. sladdar, laddare, kameror och sådant, och det gör tydligen så att det blir svårt att se vad som finns däri. Så killen i securityn packade upp hela väskan, och det var helt otroligt hur mycket saker som fick plats där! Helt galet vad mycket grejer jag tydligen hade. Vi hann i alla fall till gaten i bra tid och behövde inte alls vänta länge. Annars brukar man ju alltid vara 100 år för tidig när man ska någonstans, eller i alla fall jag.

 

Flyget var som vanligt jobbigt, men var typ halvdäckad hela vägen. Det kändes dock som att det tog väldigt lång till att flyga, och innan landning så var det skumpigt hur länge som helst. Tillslut landade vi i alla fall i regniga Sverige, tråkigt. Vi tog en taxi hem, och så var vi helt plötsligt hemma i vardagen igen.

 

På ett sätt ska det bli lite skönt med vardag, har ju typ inte haft de på hur länge som helst. Man kan väl säga att det började veckan innan jag åkte till Harnas, då hetspluggade jag ju med dedär två hemtentorna. Sedan var jag ju borta i 3 veckor, och sedan hem och jobba i 2 veckor. Eftersom att Andreas var på festival och mina föräldrar åkte till Turkiet under de 2 veckorna så var allt lite annorlunda ändå, och sedan åkte vi ju till London. Men nu har jag landat.

 

Känns som att jag fått lite mersmak på resor nu, det finns många ställen jag vill besöka; Sydafrika, Kenya, Kina, Vietnam, Australien och USA ligger högst upp på listan. Vill dock inte göra några backpackingresor, måste ha en välplanerad resa. Antingen som Harnas – att åka som volontär med djur, det skulle vara helt underbart igen. Eller att man åker runt lite i typ USA, men ändå har bokat alla hotell och sådär, eller ja, antar att det blir lite som backpacking. Det jag menar är att jag inte bara vill åka någonstans och ta det som det kommer, måste ha koll, haha.

London, dag 4, 16 juli 2012

Imorse gick vi på Sea Life London Aquarium. Det ligger precis vid London Eye. Det var väldigt många olika fiskar och andra vattendjur, även pingviner, så det var riktigt coolt! Dock var det flera grupper med småbarn (dagisgrupper typ?) där, så det var lite synd. De sprang ju omkring och skrek och höll på, så det förstörde ju tyvärr upplevelsen lite. Det var större än jag trodde, så det tog ett tag att gå igenom hela. Men det regnade ute, så det gjorde inget.

 

Efter det så gick vi österut längsmed Themsen, på södra sidan (the Queen’s Walk). Vi tog en öl på the Riverfront, och sedan gick vi vidare och så gick vi över Themsen på Blackfriars Bridge. Vi hade ingen riktig plan, så vi gick vidare och kom upp till Fleet Street (där det sägs att Sweeney Todd bodde). Gatan är också känd för att vara hemvist till de allra flesta av de engelska tidningarna fram till 1980-talet. Många böcker, filmer och sånger relaterar till Fleet Street, så det var lite coolt att gå där. Delar av gatan förstördes i den stora branden 1666. Vi såg bl.a. Ludgate Circus och the Royal Courts of Justice. Då vi gick västerut längsmed Fleet Street så kom vi in på Strand och slutligen ner till Trafalgar Square. Därifrån tog vi tunnelbanan (Charing Cross) upp till Oxford Street, strosade runt där ett tag och sedan gick vi ner till Soho. Där köpte vi varsin bulle och gick och satte oss på the Golden Square.

 

Sedan gick vi upp till Hamleys (den jättestora leksaksaffären) på Regent Street. Förra året var det skitmycket folk, men idag var det aningen lugnare. Kanske för att det var en måndagskväll. Vi kikade runt där på de olika våningarna, och på 4’e våningen fanns det massa Harry Potter-relaterade prydnadssaker. Skitsnygga var de, och dyra. Annars hade jag lätt köpt massa grejer! Haha, men seriöst, jag älskar den stilen.

 

Sedan gick vi upp till Argyll Street och käkade på Angus Steakhouse igen. Det finns flera olika Angus Steakhouses, men vi tog samma. Denhär gången delade vi på friterade bäckfiskringar till förrätt, sedan tog jag en Fillet Steak med rödvinssås, grönsaker och champinjoner. Tog medium grilled idag, mums. Det är ju så jävla gott!

 

Sedan traskade vi runt lite på Oxford Street och Carnaby Street, och sen tog vi tunnelbanan till Marble Arch. Hängde där ett litet tag och gick sedan ner mot Speakers Corner och gick en kort sväng i Hyde Park.

 

Då det snart är OS så ser många ställen annorlunda ut här i London, de har spärrat av vissa gator, satt upp läktare, satt upp tält, fixat nya skyltar så att det ska bli lättare att hitta, satt upp rosa skyltar till turistmål på tunnelbanorna o.s.v…. Så de höll på med någonting i Hyde Park, vi gick på östra sidan och längs hela promenadgången var det avspärrat in mot parken. Det var ju lite tråkigt, så vi svängde av mot Park Lane. Där såg vi the Animals in War Memorial. Ett mycket fint minnesmonument tillägnat alla de miljontals djur som dött i krig. Jag kände verkligen för det monumentet, det var en fin gest. Väldigt vackert.

 

Sedan gick vi upp längsmed Upper Grosvenor Street och Park Street, finkvarteren. Skulle inte tacka nej till att ha en semesterlägenhet där! Slutligen kom vi upp till Oxford Street, det blev en snabb sväng in på Primark, men hittade bara armband och strumpbyxor. Sedan gick vi till the Three Tuns och Andreas tog en öl. Efter det gick vi längs med Oxford Street och tog sedan tunnelbanan (Bond Street) ner till Westminster för att ta lite sista-minuten-bilder på Big Ben och Houses of Parliament samt London Eye och Themsen.

 

Vi hade inga riktiga planer idag, vilket var ganska skönt. Det blev väldigt mycket gående och inte så jättemycket tunnelbana (förutom när vi åkte till Westminster på morgonen och hem från Westminster på kvällen). Annars tog vi bara tunnelbanan 1 eller 2 stationer. Jag gillar att gå i London, det är så mysigt. Men jag tycker att tunnelbanan är himla smidig, och det är så otroligt lätt att hitta. Vi har aldrig gått fel eller inte vetat vart vi ska någon gång, det är skyltat och man kan helt enkelt inte göra fel.

 

Så det var en jättemysig och bra dag! Förutom regnet då.

Visa fler inlägg