Riga

Jag fick en resa i födelsedagspresent av Andreas, så nu har vi bokat tre nätter i Riga! Vi åker klockan 8 på morgonen den 17 oktober, och sen åker vi hem klockan 19 på kvällen den 20 oktober. Toppenbra tider ju, och det tar typ bara lite mer än en timme att flyga dit. Sen ska vi bo på Wellton mitt i centrum, det är ett spa-hotell som ser superfint ut! Bara lite mer än 1,5 månad kvar. 
 

Political Animals

 Political Animals
(2012)
Skapad av: Greg Berlanti
Skådespelare i urval:
Elaine Barrish/Sigourney Weaver
Bud Hammond/Ciarán Hinds
T.J. Hammond/Sebastian Stan
Douglas Hammond/James Wolk
Susan Berg/Carla Gugino
Margaret Barrish/Ellen Burstyn
Anne Ogami/Brittany Ishibashi 
 
Political Animals är en miniserie med 6 avsnitt, och varje avsnitt är ungefär 1 timme långt. Den sändes sommaren 2012 på USA Network. Nu har jag kollat på serien två gånger. Så bra är den! Jag hittade den för att Sebastian Stan är med i den, men jag gillar ju även Ciarán Hinds såklart. Tråkigt att det bara är en miniserie, men jag tycker verkligen att den är extremt välgjord och de fick med väldigt mycket på bara 6 avsnitt. Den gick förvånansvärt djupt mot vad jag hade förväntat mig eftersom det "bara" är en miniserie. Jag menar djupt främst när det gäller karaktärsutveckling, men även händelsemässigt. Det känns inte påskyndat utan allting är väldigt välgrundat.
 
Serien handlar om Elaine Barrish (Sigourney Weaver) och hennes familj som består av hennes exmake Bud Hammond (Ciarán Hinds), samt deras tvillingsöner T.J. (Sebastian Stan) och Douglas (James Wolk). Bud var tidigare president, och nu får vi följa Elaine genom hennes jobb som Secretary of State där hon jobbar nära President Paul Garcetti (Adrian Pasdar), efter att själv ha förlorat i valet mot honom. Kommer Elaine nöja sig med att arbeta under presidenten? Samtidigt handskas hon med sin exmake och sina känslor för honom och allt han ställer till med. Hennes ena son, T.J., är en homosexuell drogmissbrukare som inte hittat sin väg i livet ännu, och hennes andra son, Douglas, är en ordnad man som jobbar tillsammans med henne i the White House. 
 
Det jag gillar med serien är att den visar flera olika vinklar hur det är att jobba i the White House. Dels hur arbetet i sig ser ut, dels familjeaspekten och hur det är att tre av fyra i familjen är inblandade i politik, men även hur stor roll medier faktiskt spelar. Susan Berg (Carla Gugino) är en journalist som formar starka, personliga band med Elaine och Douglas efter att ha jobbat nära dem under en tid. Hennes artiklar och den information hon erhåller från olika källor är viktiga aspekter i Elaines yrkesliv.
 
Andra viktiga karaktärer är Anne (Brittany Ishibashi), Douglas flickvän som han planerar att gifta sig med, samt Margaret (Ellen Burstyn), Elaines mamma. Alla karaktärer är väldigt välskrivna och starka och jag tycker att man kommer alla väldigt nära under de 6 avsnitten. Det är även ett flertal flashbacks i serien, som förser en med ännu mer bakgrund om karaktärerna 
 
Vidare så gillar jag att detta är en av få serier (som inte är komedier) som har en kvinna i huvudrollen. Hon är dessutom stark och har egna tankar, egen vilja och eget driv. Hon befinner sig i en mansdominerad värld, USA har ju som bekant ännu aldrig haft en kvinnlig president.
 
 
Elaine Barrish/Sigourney Weaver
 
 
Bud Hammond/Ciarán Hinds
 
 
T.J. Hammond/Sebastian Stan
 
 
Douglas Hammond/James Wolk
 
 
Susan Berg/Carla Gugino
 
 
Margaret Barrish/Ellen Burstyn
 
 
Anne Ogami/Brittany Ishibashi 
 
 

Hejdå, bästa Kreta

Saknar redan fina Kreta, men jag vet att jag kommer att åka dit igen någon gång i framtiden. 
 
Flygresan gick förvånansvärt bra. Jag var vaken hela uppgången (för en gångs skull). Jag satt på 22F, ganska långt bak fast på höger sida. Jag satt längst in mot fönstret, och mamma och pappa satt fyra rader framför mig. Resten av flygturen så sov (på riktigt) jag och vaknade om vartannat, ganska skönt! Sen vaknade jag när vi slog i marken, det var en ganska så hård landning, men sen måste jag ha somnat igen, för när jag vaknade igen så stod alla upp och var påväg av, haha. Helt sjukt, pappa sa att det var väldigt skumpigt hela vägen nedåt, men jag sov uppenbarligen ganska bra. Nice!
 
Vi landade 23:40, så lite senare än beräknat. Sen körde pappa till Sura och så hoppade de av där, och så körde jag hem till Västerås själv. Jag var inte så jättetrött, fastän jag inte sov något i bilen när pappa körde. Kom hem, duschade och fixade och kom i säng 04:20 men hade lite svårt att somna, sen ringde klockan 5:45 och jag snoozade inte för då hade jag väl typ aldrig kommit upp. Brukar ha svårt att reagera på när min klocka ringer men vaknade direkt typ. Hade väl typ inte hunnit komma in i någon djupsömn. 
 
Sen så jobbade jag 7-9 igår och sen träffades vi alla på Bruks för lite möte och team building-lekar. Kul och intressant dag! Var inte alls trött. Vi blev klara där vid 16, sen åkte jag och Emma och Sofia och handlade på jobbet. Sen så lagade jag, Emma och Andreas mat hemma hos oss i Västerås och så åt vi på balkongen! Sista sommarkänslan typ. Så tråkigt att vi knappt använt våra nya balkongmöbler, men det har ju inte varit väder för det. Sen kom Sofia och Isac förbi och så satt vi och drack lite, och Anna kom också. Spontan kväll, men det händer ju ungefär aldrig att vi alla är lediga en helg sådär. Det är ju alltså p.g.a. att vi egentligen skulle ha åkt iväg på jobbresa denna helgen och redan tagit in annan extrapersonal. Sofia, Isac och Andreas åkte ned på stan och vi andra tänkte också göra det lite senare, men vi kom aldrig iväg haha. Det var iallafall en jättemysig kväll! 
 
Idag har jag catchat upp på de två senaste avsnitten av bästa Halt and Catch Fire. 
 
Nedan är en bild från fina Elafonisi.
 
Visa fler inlägg