Katjas möhippa

 
Den 24 juni så överraskade vi äntligen Katja med en möhippa! Hon och William ska ju gifta sig den 29 juli, ser så himla mycket fram emot det! Kommer bli så fint och roligt. 

Jag kommer varva text med foton nu. Det var jag, Emma, Sara, Johanna, Elina, och så Katja förstås! Vi andra samlades utanför hennes lägenhet, och så var även Katjas mamma med då för hon skulle skjutsa oss. Så hon ringde till Katja och låtsades att hon hade vägarna förbi och bad Katja komma ner och öppna porten. Vi andra gömde oss och spelade "Lick it Up" med Kiss på en bandare, och så hoppade vi fram när Katja kom ner! Temat för möhippan var lite bandet Kiss, eftersom det typ är Katjas favoritband.
 
Väl uppe i lägenheten så drack vi lite bubbel medan Katja gjorde sig iordning lite. Vi alla hade likadana t-shirts som Sara hade designat och tryck upp, så fina! Ryggen var riktigt grym då det var silhuetter av Katjas utveckling genom åren, awesome!
 
 
Sen begav vi oss till Vallby Friluftsmuseum för att dreja lite lerkrukor. Det såg så lätt ut när instruktören visade, och jag förstod ju principen. Men det var inte så lätt att få till det som jag ville ha det ändå. Men, men. Blev ganska nöjd till slut ändå! Det blev en liten skål som man typ kan ha för tepåsen, flingsalt, oliver etc. Sen valde jag svart glasering. Katja gjorde fyra stycken och vi andra en var. Katja fick ju in snitsen och gjorde riktigt fina saker, bl.a. en såssnipa. 
 
 
Efter drejningen så gick vi och satte oss vid ett bord på området. Det hade regnat medan vi var inne, sån bra timing! Vi körde lite frågesport och satt och snackade ett tag. Vi köpte även lunch och käkade ute vid bordet. 
 
 
Sen så började Sara sminka iordning Katja. Vi hade ju inte berättat något om Kiss-temat (mer än att det var det typsnittet på t-shirten, samt texten "Katjas Möhippa - Lick it Up". Men Katja klurade ju förstås snabbt ut att Sara sminkade henne som Gene Simmons! Vi gick all in med peruk, glitterdräkt, platåskor och en röd tuggtablett så hon fick röd/rosa tunga! Så kul, och det blev riktigt bra! Sara hade även fixat uppblåsbara instrument till oss alla, och så hade vi alla varsin lila fjäderboa. 
 
 
Efter det drog vi ner på stan. Väl där fick Katja en möhippebingo. Superbra idé av Emma! Vi hade ju spånat på massa uppdrag, men kände att det blev så rörigt, så detta var ju en toppenbra lösning. Jag gjorde den i Photoshop och sen laminerade jag den och så satte Katja hjärtformade klistermärken på varje ruta som hon klarade. De stjärnmärkta rutorna var hon tvungen att göra, och det gjorde hon också! Sen hann hon med några till innan det var dags att åka vidare.
 
För varje ruta hon klarade så fick hon förresten ett ord på ett papper som jag hade förberett (se den första fotot i detta inlägg). Dessa satte hon fast i ett halsband som hon hade fått tidigare. Sen ska hon skriva en kärleksdikt till William som måste innehålla de orden i någon form (och även andra ord då), och så ska hon läsa upp den på bröllopet!
 
Ett av uppdragen var förresten att dela ut 10 stycken föradresserade och förfrankerade kort (se andra fotot i detta inlägg) till främlingar på stan. Dessa personer skulle skriva sina bästa kärleksråd, och sen bara lägga på en postlåda. Hon har fått tillbaka 7 kort hittills, kul ju!
 
 
Sen så tog vi taxi hem till Johanna och David. Katja hade ögonbindel så hon hade ingen aning om vart vi skulle. 
 
Killarna hade haft svensexa för William, så vi alla träffades hos Johanna och David på kvällen då! De hade också rocktema, så typ alla hade tights och peruker, riktigt snygga, haha! Sen kom även massa mer folk, jätteroligt! Varken Katja eller William visste att vi skulle ha möhippa eller svensexa för den andra. Vi hämtade Katja först, och då trodde William att han skulle bli själv den dagen bara.
 
Vi körde lite lekar, grillade, sjöng karaoke och bara umgicks hela kvällen. Det blev en riktigt bra och rolig dag, tycker jag! Så kul minne. Tänk att det bara är lite mer än 3 veckor kvar till bröllopet nu...! 
 
#1 - - Johanna:

Oh va roligt med så många och fina bilder:) allt vart verkligen lyckat. Ses på bröllopet:)

Svar: :D Ja det var jätteroligt! Ja, det gör vi!
Sofie Lindberg