24 april, Tokyo dag 5

Imorse var vi lite sega så vi kom ner till frukosten vid 9:20 typ. Älskar frukosten. Man kan variera den så mycket. Jag kör vegetarisk frukost varje dag, och en del vegetariska måltider också. Det verkar vara relativt lätt att vara lakto-ovo-vegetarian här för de har mycket grönsaker i olika konstellationer i alla måltider; tempurafriterade, inlagda på olika sätt, ångkokta, stekta och färska förstås. Jag älskar förresten äggröran här. Den är inte lika mastig och stabbig som den brukar kunna vara på andra hotell. Det är som kokta äggstrimlor i också, och själva röran är liksom rätt lös. Jag provade förresten en ny typ av kallt te imorse, oolong. Sååå gott med is och honung! Sen älskar jag en av smoothiesarna som finns på frukosten, den med banan, kiwi och spenat. Och färskpressad apelsinjuice är ju aldrig fel. Älskar frukost.
 
Sen gick vi en kort sväng i området, Ginza alltså. Vi besökte Nissan Ginza Gallery. Där fanns en del fräsiga bilar, men inte så jättemånga. Coolt, ändå! Sen tog vi metron till Shibuya, vilket är ett av stans mest kända områden, och därmed ett av stans mest hektiska. Mycket folk var det! Kul att se det kända övergångstället iallafall!
 
Sen besökte vi Yoyogiparken. Fin och med massa färgglada blommor. Dock hade inte alla börjat slå ut, det var många rosplanteringar på både marken och på staketgrejer typ, kommer antagligen bli hur fina som helst!
 
Det var ganska varmt idag, typ 18-20 grader nånting. Det var strålande sol hela dagen, med några enstaka moln här och där. Perfekt stadssemesterväder, med andra ord! 
 
Det är verkligen folk som städar överallt. Både inomhus och utomhus. De sopar verkligen bort de små blombladen som landar på trottoaren, och t.o.m. på grusgångar i parkerna! Allting är verkligen så fint och rent och välunderhållet.
 
Det finns många toaletter överallt också, och alla är gratis. Både i köpcentrum och på offentliga platser så är det alltid nära till en toalett typ. Däremot finns det typ inga soptunnor någonstans verkligen! I Sverige är vi ju vana med att det finns en soptunna inom synhåll i princip överallt! Så är det i London också och Elin berättade att det var nog för att de är rädda för att nån ska placera en bomb där. 
 
Vi besökte Meiji Jingū, vilket är en shintohelgedom. Tyvärr (fast det är bra förstås) så pågick en väldigt stor renovering av hela stället så man såg inte så mycket alls. Det var massa folk som tvättade sig med det heliga vattnet och typ bad och grejer. Så vi gick mest runt och bara kikade lite. Vi var inte där så länge. Vi besökte även the Inner Garden vilken var helt fantastiskt fin och mysig! Massa blommor, en sjö med stora koifiskar och mysiga stigar. Så vackert. 
 
Sen gick vi längs Omotesando, vilket typ är som Tokyos svar på Londons Oxford Street eller Regent Street, eller Paris Champs Élysées. Andreas köpte ett par badshorts på Ralph Lauren. Det var verkligen en superfin byggnad, både ut- och invändigt. Det är tydligen en av (om inte den) största Ralph Lauren-butiken i Asien. De hade typ allt. De som jobbade där var supertrevliga utan att vara fjäskiga. Vi fick sitta i en soffa och vänta medan en kille tog betalt och slog in shortsen och allt. 
 
Sen promenerade vi till Roppongi Hills. Det var ganska nära och eftersom vi gillar att promenera i städer så var det kul! Det blev förresten nästan 24 000 steg idag. Tyvärr så måste man ju åka tunnelbana eller metro ibland då det tar alldeles för mycket tid att promenera överallt. 
 
Vi besökte Roppongi Hills City View på våning 54. Vi kom dit vid 17 (helt enligt planen), för då var det fortfarande ljust. Sen gick solen ner vid typ 18:20. Sååå fint och så himla, himla häftigt! Det bästa är ju att besöka sådana utsiktsplatser på sen eftermiddag så man får se både dagsljus, solnedgång och mörkt på bara 1,5 timme. Så gjorde vi i New York också när vi besökte Top of the Rock.
 
Det var ju inte så att vi bara hängde där under tiden. Just nu hade vi sån himla tur att det är en tillfällig Marvel-utställning just på den våningen! Så amazing! Så det var glasfönster så man såg ut runt hela byggnaden och så var utställningen i mitten. Det var massa grejer, mycket material från serietidningarna förstås, och många leksaker och modeller av alla karaktärer i alla möjliga storlekar. Sen var det stora tv-skärmar överallt som visade extramaterial, trailers och klipp från filmerna. Blev lite smått irriterad (eller kanske mer besviken), då jag verkligen undvikit att ta reda på någonting alls som nya "Guardians of the Galaxy Vol. 2" (2017). Sen så råkar jag se och höra två meningar som spoilar allt. Aja, hade väl såklart mina aningar och hoppas det kommer tidigt i filmen. 
 
Anyway, jag älskar ju verkligen Marvel-filmerna! Jag såg bara häromdagen att den utställningen, Marvel - Age of Heroes, skulle vara där! Vi hade ju tänkt besöka City View på Roppongi Hills ändå, så det var verkligen en bonus! Det allra bästa var att de hade originalkläderna från flera av karaktärerna i filmerna! Bara Marvel Studios, inte 20th Century Fox (X-Men, Deadpool). Men sååå amazing! Dock fick man inte fota dem, vilket var himla tråkigt. Men det var riktigt häftigt! 
 
Har lagt märke till att typ alla kvinnor i 20-årsåldern har beigea kappor, inga andra färger. Sen är det mer vanligt bland tjejer att ha ryggsäck än en sådan typisk handväska som vi är vana vid. Denna ryggsäck ska då sitta så långt ner som möjligt, typ vid rumpan. Sen är det tvärtemot vanligt att killar har fina handväskor. Har sett flera killar med typ Michael Kors-handväskor, och många går omkring själva så det verkar som att det är deras egna. Intressant att se olika trender ändå! Andreas skiljer sig typ så mycket man kan göra från de japanska männen. Alla är renrakade, har inte ens lite stubb, kort hår, kostym och är ett huvud kortare än honom. Lite kul! 
 
Har förresten lagt märke till att vi ser Tokyo Tower från vårt hotellrum, dock väldigt långt till vänster i fönsterrutan. Men fint ändå!