29 juni, Vilnius dag 2

Imorse gick vi upp vid 7:30 och käkade frukost. Buffén är ganska liten, men det fanns massa pålägg, frukt, grönsaker, bröd, croissanter, yoghurt, müsli, olika ostar (bl.a. mozzarella och godaste pestoostarna!) samt sylt, varma och kalla drycker. Så den är helt okej! Saknar nutellan dock.

Sen började vi med att promenera upp för slottskullen igen. Så varmt redan på morgonen, så det var riktigt jobbigt då det är dåligt underlag (stengångar) och ganska brant. Vi besökte tornet som står där. Det var lite olika utställningar och grejer på de olika våningarna, och sen högst upp var det en utsiktsplats. Så himla fint!

Sen traskade vi till St. Peters och St. Paulskyrkan. Det var lite mer än 1 km att gå rakt på. Så det var inte så långt men det kändes jättelångt eftersom det var så himla varmt. Fattar inte hur jag klarade att promenera runt på the Mall i Washington, D.C. när det var 40 grader varmt. Men iallafall, kyrkan var superfin och det är ett av de största turistmålen i staden. Det var massa turistbussar där. Överlag är det väldigt många turistgrupper i staden. Såg knappt några sådana i Zürich.

Efter det så blev det en långpromenad där vi rundade en stor park och sen kom tillbaka till Uzupis. Där blev det en lunch i centrum med utsikt över den kända ängelstatyn. Sen promenerade vi tillbaka till Gamla Stan och besökte St. Annakyrkan. Därefter gick vi ned mot Gate of Dawn och hoppade in i ett par kyrkor påvägen också. Dock var det så himla mycket folk inne i Gate of Dawn, och man ser målningen av the Blessed Virgin Mary utifrån så vi nöjde oss med det.

Efter det besökte vi det gamla försvarsverket som numer är ett museum med lite krigsutrustning och sådant. Det ligger också på en kulle så vi hade fin utsikt därifrån med.

Vi besökte även the Palace of the Grand Dukes of Lithuania, vilket också är ett museum numera. Väldigt intressant och fint!

Vi åt middag på en grillrestaurang med utsikt över Katedraltorget. Det var jättefint och mysigt. Jag tog entrecote och fick en superfin bit så det var ju tur. De stod och grillade utomhus så man såg när de gjorde maten. Man fick välja två tillbehör och en sås, så blev pommes, sallad och pepparsås. Mums!

Efter middagen gick vi uppför kullen med de tre stora vita korsen. Det var jättejobbigt för det var fortfarande varmt. Men det var jättefin utsikt därifrån.

När vi gick tillbaka till hotellet så var det massa luftballonger över staden. Det var fint!

Alla inträden till allting kostar mellan 2 och 4€ per person så det är ju superbilligt.

Det blev 1,5 mils promenerande idag. Och en stor del av det var ju alltså uppför kullar och diverse backar för det är som sagt ganska backigt här. Vi har inte åkt buss eller något sådant. Vi har tänkt att promenera överallt, utom från och till flygplatsen såklart. Man ser ju så himla mycket fint när man går, och speciellt i en stad som denna där det är ju galet många kyrkor överallt. Är inte religös på något sätt, men jag beundrar ändå arkitekturen och jobbet de lagt ned.

På hotellet finns det croissanter, frukt och kaffe eller te att ta med till rummet under dagen, eller äta i matsalen. Väldigt trevligt, så jag tog ju med en croissant till rummet såklart.

Nej eftersom att appen är så himla dum så blir det bara två foton idag. Lägger upp mer sen.