London, dag 4, 16 juli 2012

Imorse gick vi på Sea Life London Aquarium. Det ligger precis vid London Eye. Det var väldigt många olika fiskar och andra vattendjur, även pingviner, så det var riktigt coolt! Dock var det flera grupper med småbarn (dagisgrupper typ?) där, så det var lite synd. De sprang ju omkring och skrek och höll på, så det förstörde ju tyvärr upplevelsen lite. Det var större än jag trodde, så det tog ett tag att gå igenom hela. Men det regnade ute, så det gjorde inget.

 

Efter det så gick vi österut längsmed Themsen, på södra sidan (the Queen’s Walk). Vi tog en öl på the Riverfront, och sedan gick vi vidare och så gick vi över Themsen på Blackfriars Bridge. Vi hade ingen riktig plan, så vi gick vidare och kom upp till Fleet Street (där det sägs att Sweeney Todd bodde). Gatan är också känd för att vara hemvist till de allra flesta av de engelska tidningarna fram till 1980-talet. Många böcker, filmer och sånger relaterar till Fleet Street, så det var lite coolt att gå där. Delar av gatan förstördes i den stora branden 1666. Vi såg bl.a. Ludgate Circus och the Royal Courts of Justice. Då vi gick västerut längsmed Fleet Street så kom vi in på Strand och slutligen ner till Trafalgar Square. Därifrån tog vi tunnelbanan (Charing Cross) upp till Oxford Street, strosade runt där ett tag och sedan gick vi ner till Soho. Där köpte vi varsin bulle och gick och satte oss på the Golden Square.

 

Sedan gick vi upp till Hamleys (den jättestora leksaksaffären) på Regent Street. Förra året var det skitmycket folk, men idag var det aningen lugnare. Kanske för att det var en måndagskväll. Vi kikade runt där på de olika våningarna, och på 4’e våningen fanns det massa Harry Potter-relaterade prydnadssaker. Skitsnygga var de, och dyra. Annars hade jag lätt köpt massa grejer! Haha, men seriöst, jag älskar den stilen.

 

Sedan gick vi upp till Argyll Street och käkade på Angus Steakhouse igen. Det finns flera olika Angus Steakhouses, men vi tog samma. Denhär gången delade vi på friterade bäckfiskringar till förrätt, sedan tog jag en Fillet Steak med rödvinssås, grönsaker och champinjoner. Tog medium grilled idag, mums. Det är ju så jävla gott!

 

Sedan traskade vi runt lite på Oxford Street och Carnaby Street, och sen tog vi tunnelbanan till Marble Arch. Hängde där ett litet tag och gick sedan ner mot Speakers Corner och gick en kort sväng i Hyde Park.

 

Då det snart är OS så ser många ställen annorlunda ut här i London, de har spärrat av vissa gator, satt upp läktare, satt upp tält, fixat nya skyltar så att det ska bli lättare att hitta, satt upp rosa skyltar till turistmål på tunnelbanorna o.s.v…. Så de höll på med någonting i Hyde Park, vi gick på östra sidan och längs hela promenadgången var det avspärrat in mot parken. Det var ju lite tråkigt, så vi svängde av mot Park Lane. Där såg vi the Animals in War Memorial. Ett mycket fint minnesmonument tillägnat alla de miljontals djur som dött i krig. Jag kände verkligen för det monumentet, det var en fin gest. Väldigt vackert.

 

Sedan gick vi upp längsmed Upper Grosvenor Street och Park Street, finkvarteren. Skulle inte tacka nej till att ha en semesterlägenhet där! Slutligen kom vi upp till Oxford Street, det blev en snabb sväng in på Primark, men hittade bara armband och strumpbyxor. Sedan gick vi till the Three Tuns och Andreas tog en öl. Efter det gick vi längs med Oxford Street och tog sedan tunnelbanan (Bond Street) ner till Westminster för att ta lite sista-minuten-bilder på Big Ben och Houses of Parliament samt London Eye och Themsen.

 

Vi hade inga riktiga planer idag, vilket var ganska skönt. Det blev väldigt mycket gående och inte så jättemycket tunnelbana (förutom när vi åkte till Westminster på morgonen och hem från Westminster på kvällen). Annars tog vi bara tunnelbanan 1 eller 2 stationer. Jag gillar att gå i London, det är så mysigt. Men jag tycker att tunnelbanan är himla smidig, och det är så otroligt lätt att hitta. Vi har aldrig gått fel eller inte vetat vart vi ska någon gång, det är skyltat och man kan helt enkelt inte göra fel.

 

Så det var en jättemysig och bra dag! Förutom regnet då.