15 augusti, Lefkas dag 3

Idag kom pappa och hämtade oss precis som igår. Sen badade vi lite vid båten i viken medan mamma och pappa förberedde för avfärd.
 
Medan vi åker så tar vi upp jollen på däck. Man kan även låta den åka efter båten, fäst med ett rep. Jag ligger oftast på däck och solar när vi åker, och nu kan jag ligga på den uppochnedvända jollen, perfekt soldäck ju! Det fläktar lagom mycket så det blir inte för varmt heller. Men det är faktiskt inte lika varmt i år som förra året. Nu ligger temperaturen på 30-33 grader, förra året kunde man ju typ inte vistas i solen utan att behöva bada. Så det är ändå rätt skönt. 
 
Vi åkte söderut längs kusten igen för att besöka Sivota. Det är en mysig hamnstad belägen i en vik och omgiven av höga berg. Typ alla berg här är fulla med gröna träd och buskar, och här och där finns några hus, högt upp på bergssidorna. Måste va helt fantastisk utsikt därifrån.  
 
Vi la till vid hamnkanten i Sivota, precis vid en mysig taverna som vi också käkade lunch på. Sen gick vi en sväng i staden, badade på en liten strand och körde runt med paddle boarden. Andreas snorklade lite längs klipporna, men det var mest småfisk där. 
 
Längst bak på båten finns en sötvattensdusch, så det är jätteskönt att kunna spola av saltet. 
 
På kvällen käkade vi på en restaurang vid hamnen. Vi satt på övervåningen så vi hade superfin utsikt över hela viken och alla båtar, mysigt! 
 
Sen var det risk att bli dåligt väder, och det var ju även mörkt. Så jag och Andreas tog taxi tillbaka till hotellet och mamma och pappa övernattade i Sivota. Taxin tog typ 20 minuter, men han körde jäääkligt fort. Det är ju smala, kringelkroksbergsvägar och branta stup. Men det gick bra. Blev lite åksjuk för jag hade inte tagit någon tablett. Annars så har jag tagit en Postafen innan vi åker ut med båten och det har gått väldigt bra, ingen sjösjuka. Men däremot så gungar det som fan när man klivit av båten och är tillbaka på hotellet, speciellt i badrummet av någon anledning, och speciellt när man duschar och blundar, men det kan jag mer förstå. Anyway, taxin kostade bara €20 så det var ju sjukt billigt. Har sagt det förut och säger det igen; det är typ bara i Sverige som taxi är så dyrt! 
 
#1 - - Rebecca Adnell:

Man blir ju nästan lite avis ;) Ser härligt ut!