29 april, Peking dag 2

Frukosten imorse var toppen. Det fanns dels massa sallad, bröd, maträtter och desserter, men åt inget av det. Det är ju inte frukost liksom. Brukar välja bort bröd på frukostbufféer så man kan smaka annat gott! Sen massa olika färska frukter, olika typer av ägg, inläggningar, yoghurt, müsli, flingor, ostar, olika sorters potatis... Ja det fanns mycket iallafall. Jag älskar ju färska exotiska frukter så öste på med det. Sen hade de nån typ "portugese egg tart" som var supergod! Typ som ett wienerbröd men mer kompakt och inte lika söt, och typ äggstanning i mitten. 
 
Vi gjorde inte så jättemycket idag, men var ändå ute hela dagen. Det blev nästan 23 000 steg iallafall. Vi bor på Wangfujing Street, vilket är typ den största shoppinggatan i stan. En stor del av gatan är endast för gående. Det är superbra för jag är fan övertygad om att jag kommer bli påkörd i denna stad. Alla går, cyklar, kör bil, moped, motorcykel, buss och lastbil hur som helst. De hade kunnat spara in mycket ström och underhållningsavgifter genom att bara ta bort trafikljusen helt liksom. Alla tutar för de ska minsann fram först, och om nån gåendes väg blir blockerad så hojtas och gapas och bufflas det. Folk går över gatan där det inte är övergångställen medan de kollar ner i telefonen, bilarna kör över övergångställen när det är grönt för gående, alla cyklar eller åker moped med sina barn på fordonet och ingen har någonsin hjälm. Bilar tränger sig fram mellan andra bilar, de gör plötsliga U-svängar och kör om lite hur som helst. 
 
Så vi promenerade nedför Wangfujing Street och kikade in i några av de stora köpcentrumen. Vi tog det väldigt lugnt och bara svepte in allt. Intressant stad. Sjukt olik Tokyo alltså! Mycket hetsigare. Jag köpte karamelliserade popcorn i ett popcornstånd i ett köpcentrum. Sjukt goda och fick en fin liten burk. Älskar plåtburkar. Sen köpte jag en mango shake, men det godaste var ett fruktiste. Supergott verkligen! Inte så sött, men riktigt friskt och fräscht. De är mycket för te här, finns många olika sorter, både varma och kalla, överallt. 
 
Vi besökte även Wangfujing Snack Street som är en sidogata och känd som stadens största matmarknad. Väldigt mycket folk och väldigt konstig mat. Undrar om de gör någon egenkontroll där? Antagligen inte. Vad skulle Antcimex säga där, liksom!? Vi ville ändå se det, men en del saker var rätt hemska/äckliga. Vågade mig på bullar med champinjonkräm som var sjukt goda, vegetarisk vårrulle och friterad potatis. Allt var gott, men det var lite läskigt där ändå.
 
Det var sjukt varmt, över 30 grader. Vi promenerade även till Tian'anmen Square som ligger 2,5 km från hotellet via Wangfujing Street. Det var världens kösystem och security checks och massa vakter som skrek och gapade och viftade hit och dit. Vi bestämde oss för att besöka National Museum of China. Mer security checks och stränga vakter. Det var sjukt stort därinne och vi kikade runt på de olika våningarna. Intressant och många fina föremål! 
 
Jag tänker på hur museum kommer se ut i framtiden. Det kommer vara montrar med olika mobiltelefoner, typ Nokia 3310 och alla iPhones. Det kommer vara IKEA-porslin och exempelrum på shabby chic-vardagsrum. Foton på selfies från Instagram och projektorer, videoband, DVD-spelare och Playstations. Det kommer finnas bilar och folk kommer förundras över att man var tvungen att köra själv och vara koncentrerad för att ta sig från punkt A till punkt B. 
 
På kvällen så besökte vi hotellets spa igen. Lite mer livat idag då det var en del barn där.
 
Älskar att det t.o.m. står "Hälsovådlig luftkvalitet" i väder-appen.
 
Visa fler inlägg