Sydafrika...?

Jag funderar väldigt mycket på nästa resa, det lutar väldigt mycket åt Sydafrika. Jag har nästan helt bestämt mig för att göra en liknande resa igen. Det beror bara på tiden, om jag får ledigt när jag vill och så. Helst skulle jag ju vilja åka när det är vår där (alltså när det är höst här), men det går nog inte med tanke på skolan. Men det kan vara värt att fråga iallafall. Annars vill jag åka när det är höst där (alltså när det är vår här), men samma sak igen - det kan ju krångla med skolan. Även om det löser sig så kommer jag säkert ha hur mycket som helst att ta igen när jag kommer tillbaka isåfall. En annan grej är att jag och Rebecca (som jag delade stuga med) har pratat om att göra något sånthär tillsammans igen, och hon kan bara på sommaren p.g.a hennes jobb. Det betyder alltså vinter där, alltså superkalla nätter igen. Men ja, det var ju okej när man väl var där, plus att nu är man mer förberedd och så kanske det är mer isolerade stugor (eller vart man nu sover).
 
Men iallafall, jag har kollat på en del projekt, främst i Sydafrika. Det finns ett gepardprojekt där som låter mycket intressant! Så jag hoppas verkligen, verkligen att detta blir av. Det var en sådan otrolig upplevelse, at få vara nära alla djuren, så det är definitivt något jag vill uppleva igen. Jag tycker även att Masai Mara i Kenya låter intressant, så jag ska kika vidare.
 
När jag lämnade Harnas var jag ledsen över att lämna djuren, och speciellt geparderna, men jag var samtidigt väldigt glad över att jag gjort denna resa och upptäckt hur fantastiskt det är att få vara så nära vilda djur. Det kändes som att det inte var ett definitivt farväl av dessa underbara och vackra djur - någon gång ska jag tillbaka till Afrika!
Visa fler inlägg