Paris dag 1, 29 april

Ja nu befinner vi oss i Paris! Vi kom fram vid 9 imorse, och det började ju inte bra kan jag säga, hehe. Jag och Andreas är verkligen aldrig sjuka/skadade osv, men självklart slog det till igår. Jag fick världens pollenchock, aldrig varit med om liknande! Jag har ju känt av det i typ 7-8 veckor nu i år, men har klarat mig rätt bra på Kestine-medicinen. Sen igår när jag satt på föreläsningen i Eskilstuna så slog det bara till. Mina ögon kliade som tusan, och vägrade sluta rinna, samma med näsan. Var verkligen helt röd i ögonen, såg sjukt läskigt ut. Så jag kunde helt enkelt inte va kvar, mina ögon blev ju helt igensvullna tillslut. Så åkte hem en timme tidigare. Dessutom hade jag vaknat upp med värre yrsel, så det blev till att åka hem och försöka vila. Yrseln blev värre men pollen blev lite bättre. 

Sen så kom Andreas hem 18:30 och berättade att han slagit i armen i en grej på jobbet, men att det inte var jätteallvarligt, alltså inte behövde uppsöka sjukhus. Men sen vid 22:00 tänkte jag ta en titt på det och göra rent lite och byta plåster. Vi kan väl säga som så att han verkligen borde åkt till akuten direkt. Så han åkte dit strax efter 22:00, och vi skulle lämna Västerås strax efter 02:00. Vi vet ju alla hur snabbt det brukar gå på "akuten", hehe. Men iaf, han sa att han va tvungen att åka med ett plan så han var hemma igen vid midnatt. Han syddes med 4 stygn. 

Jaja, nog om det, poängen va att de verkligen va otroligt dålig tajming med allting. Mina ögon är fortfarande röda och jag är hur hängig som helst. Köpte ögondroppar och nässpray och blir typ trött av det. 

Flygresan gick fruktansvärt bra! Jag börjar bli bättre på dethär, haha. Mådde knappt illa alls, vilket var jättekonstigt eftersom att jag var så yrslig och hängig. 

Vårt hotellrum är superfint och fräscht, så det känns bra. Gratis och snabbt wi-fi också, så vi slipper snylta på Starbucks som i London, haha. 

Så idag har vi besökt Sacré Cœur. Man fick tyvärr inte ta kort där inne, men det var väldigt fint. Tyvärr var det lite disigt över stan, men annars hade man fin utsikt över Paris. Det var strålande sol och väldigt varmt, och vi fikade lite i gräset nedanför Sacré Cœur också. 

Vi strosade omkring i Montmartre ett tag, och kikade även på Moulin Rouge utifrån.

Sen på eftermiddagen började det duggregna lite, så himla tråkigt. Vi besökte då Notre-Dame och strosade omkring därinne ett tag. Man fick ta kort, men inte med blixt. Dock kom jag på nu efteråt att jag inte tog några kort med mobilen, så kommer inga kort därifrån idag eftersom att jag bloggar från mobilen. Vi kikade på Pont de l'Archevêché, bron som är full med hänglås. Dock så började det hela på Pont des Arts, men efter att hänglåsen togs ned därifrån för några år sedan, så började folk att sätta sina hänglås på Pont de l'Archevêché. Vi ska sätta vårt hänglås på Pont des Arts, då den bron nu är full av hänglås igen. Men vi ska inte slänga nycklarna i floden, för miljöns skull. Dessutom har det varit så mycket debatt om det. Har ju iofs varit debatt om hänglåsen överhuvudtaget, men det är inte samma sak att sätta fast ett hänglås på en bro med massa andra hänglås, som att slänga ner lösa nycklar i ett vattendrag, tycker jag.

Sen strosade vi omkring längs Seine en stund, men det var lite drygt med regnet. Det var inte kallt och det regnade inte så mycket, men ändå. Så vi stannade för en öl/vin-paus och sen käkade vi 3-rätters på en trevlig restaurang. 

Så det var första dagen. Imorgon hoppas vi på bättre väder! Men har lite saker att göra vid dåligt väder också, men nästan allting vi vill göra är ju utomhus...


Visa fler inlägg