Puppy training

16 april vs. 13 augusti
 
Igår blev Aquila 5 månader, och idag är han 22 veckor gammal. På lördag har vi haft honom i 3 månader. 
 
Vi har ju varit på 1-2 träningsträffar i veckan hela sommaren med hans uppfödare och syskon. Då har vi antingen varit i Fagersta Hundcenter eller på uppfödarens gård utanför Fagersta.
 
Igår började vi en valp- och vardagslydnadskurs på HUNDEX på Gryta här i Västerås. Det är 5 måndagar i rad nu. Sen onsdagen veckan efter att den kursen är slut, alltså onsdagen den 23/9, så börjar vi en NoseWork-kurs och det är också 5 onsdagar i rad. Den är också på HUNDEX. Tisdagen den 13/10 börjar vi en ny vardagslydnadskurs, som också är 5 tisdagar i rad på HUNDEX. 
 
Nu på lördag, den 22/8, börjar vi en förberedande vallhundskurs i Enköping. När den är slut är tanken att vi ska anmäla oss till en grundkurs i vallning i höst. 
 
Den 27 augusti ska vi på en träningsträff för att träna vardagslydnad på Rocklunda här i Västerås med Maria Takapuro på Funobedience. Den 1 september ska vi på en till sådan träningsträff med henne. Båda tillfällen är det en liten grupp på bara 4 hundar, vilket är riktigt bra med mer kvalitetstid. 
 
Så, ja, det är fullt upp med Aquila och det är så himla roligt! Vi träffar också min kollega och hennes hovawartvalp ungefär en gång i veckan. Då tränar vi möten och sen får de leka. Har även träffat andra kollegor och bekantas hundar då och då för att socialiseringsträna. Sen åker vi ut och miljötränar på olika platser ett par gånger i veckan förstås. 
 
Jag och Andreas har synkad kalender i telefonen, har haft det i flera år och det är så smidigt. Här nedan är alla månader sen vi fick Aquila. Dock är det av någon anledning inte samma färgkoder i våra telefoner, men så här ser det ut i min:
Grönt - Från iPhone, typ högtidsdagar
Rött - Mina jobbtider och jobbmöten
Blått - Andreas jobbtider och jobbmöten
Gult - Mina fritidsgrejer, oftast kompisar jag ska träffa
Lila - Saker både jag och Andreas ska göra, inklusive alla hundträningar