Queen - I'm in Love with my Car

Band: Queen
Song: I'm in Love with my Car
Writer: Roger Taylor
Album: A Night at the Opera (1975)
 
Lead Vocals, drums: Roger Taylor
Guitar: Brian May
Bass: John Deacon
Piano, backing vocals: Freddie Mercury
  
Roger Taylor, Freddie Mercury, Brian May, John Deacon
 
 
Klippet ovan är från en konsert in Montreal 1981, och klippet nedan är originalvideon. Som ni hör så är även Roger minst lika bra, om inte bättre, live. Queen är ett av få rockband som, enligt mig, låter bättre live. 
 
Låten är skriven av Roger Taylor, och han sjunger även lead vocals. Den är med på en av Queens mest kända album; "A Night at the Opera" (1975). Jag tycker det är helt amazing hur bra han sjunger, samtidigt som han spelar trummor dessutom. 
 
I studioversionen så är det en inspelning av Rogers egna bil, en Alfa Romeo, i början. Låten är tillägnad en av bandets roadies, Jonathan Harris, vars Triumph TR4 var "the love of his life", men Roger själv var/är riktigt intresserad av bilar även han. 
 
När de skulle släppa den första singeln från albumet, "Bohemian Rhapsody", så ville Roger verkligen ha denna låt som B-sida. De andra i bandet var inte lika förtjusta i låten som Roger. Brian trodde t.o.m. att det var ett skämt första gången han hörde den (Roger spelade in gitarren själv på originaldemon). Men Roger låste in sig i en skrubb i protest så tillslut lät de honom ha sin låt som B-sida på singeln. Det är helt sant, och jag kommer forever vara besviken på att de inte tog med det i filmen från förra året. Men det skapade faktiskt en del dålig stämning i bandet eftersom att Roger då fick lika mycket i royalties som Freddie (som skrev "Bohemian Rhapsody") bara för att låten var B-sidan på den singeln (som bekant sålde riktigt jäkla bra). 
 
 
 Roger Taylor