6 juli, Road Trip, dag 11: Monaco

Bokade hotell i Monaco igårkväll. Vi hade ju faktiskt tänkt prova AirBnB. Har t.o.m. med lite lättlagad mat, som pasta, majs, bönor, knäckebröd, mjukost m.m. som vi skulle kunna fixat nån dag i så fall, men vi vet ju egentligen med oss att vi är för bekväma/lata för sådant, så det blir alltid hotell och äta ute, ändå. Totalt onödigt att ta med maten, haha, men då får vi bara använda den som vanligt när vi kommer hem igen då.
 
Det tog kanske 5 timmar att köra till Monaco från Florens, då vi tog lite pauser och sådär. Man åker ju alltså längs kusten i nordvästra Italien, sen in i Frankrike en liten bit innan man kommer till Monaco. Många tunnlar på vägen hit också. Det känns typ som att bensinrpriset stiger lite för varje ställe vi kommer till.
 
Monaco är alltså en mikrostat som bara är 2 kvadratkilometer stor. Har velat åka dit länge, har alltid tyckt att det verkar så häftigt där!
 
Det var väldigt branta, slingriga och smala vägar när vi kom in i själva landet. Andreas fick lägga i Dynamic-körläget. Gick bra, men var jäkligt snävt på vissa ställen alltså, som tur var så var trafikanterna mycket lugnare än i Florens, ingen hets. Men det var typ bara premium-premium bilar här, har aldrig sett så många fina bilar på så kort tid. Så alla är väl rädda om sina bilar liksom. 
 
Vi parkerade i hotellets garage, checkade in och installerade oss i rummet. Jag är fortfarande sjuk. Idag var jag väldigt yrslig, så drygt. Rummet är litet men fint och fräscht. 
 
Vi tog oss ut på stan och gick runt en massa. Alltså. Vilken jäkla stad! Hit måste jag åka tillbaka, känner jag redan nu. För det första så är det så fantastiskt fin utsikt mot bergen, med havet i förgrunden, sen massa fina båtar och stora byggnader... Hur fint!?
 
Vi spanade in Casino de Monte-Carlo utifrån, och även Operan. Så fina byggnader! Sen såg vi Fairmont Hairpin-kurvan, den kända, supersnäva kurvan som är med i banan i Monaco Grand Prix. Vore så coolt att åka hit när det loppet är! Kan inte för mitt liv förstå hur fan de kan köra Formel 1 på de där vägarna. Otroligt.
 
Alltså det var bara så himla, himla fint och mysigt att promenera vid hamnen och bara känna in atmosfären i denna stad. Kan verkligen rekommendera ett besök här! Skulle lätt kunna vara här i en vecka och ha fullt upp varje dag, trots att det är en förhållandevis liten stad.