1 juli, Road Trip, dag 6: Innsbruck & Bardolino

Idag kom vi fram till Innsbruck, Österrike. Det var jag som körde medan Andreas halvsov lite och alltså därmed missade mycket av det otroligt vackra landskapet kring Alperna. Det var så sjukt när man körde förbi landsgränsen Tyskland/Österrike. Vi var fortfarande på samma väg och allting såg typ likadant ut liksom. Men tempot sänktes rejält. Plötsligt höll alla verkligen hastigheten riktigt ordentligt, ingen körde om fastän tempot ibland var lägre än den tillåtna hastigheten. Alla lunkade bara på liksom. 
 
När vi kom in i Innsbruck så fick dock Andreas köra. Inte för att jag inte vågar köra i städer som så, vågar bara inte köra hans bil i städer, haha. 
 
Vi parkerade i ett parkeringshus som låg centralt, nära floden. Så gick vi omkring i stan ett tag. Riktigt fint och mysigt! Man är ju liksom omgiven av Alperna, och floden bidrar också till den unika känslan i staden. 
 
Vi gick upp för en massa trappor upp i klocktornet. Därifrån hade vi superhäftig utsikt över hela staden och bergen. Så coolt! 
 
Edter det så käkade vi lunch innan vi for vidare. Det är ju inte så lång bit man kör i Österrike, så man kom ju snabbt in i Italien. Det är även där de jäkla vägtullarna börjar. Då måste man betala olika summor på plats, inte som i Stockholm där man får hem en räkning. Så det bildas ju lite kö. Så det verkar som att man betalar varje gång man åker in mot en större stad (även om man bara åker förbi den på motorvägen) eller om man åker in mot ett speciellt område. Sen när man åker ut därifrån så får man bara en biljett, sen när man åker in någonstans nästa gång så lämnar man in biljetten. Tullarna kostar typ mellan €1 och 15 varje gång, så kommer ju bli några hundra kronor på det... 
 
Det som är nice med att bila är ju att man kan ändra sig och anpassa sig efter vägen. Jag halvsov lite medan Andreas körde och sen vaknade jag randomly till och såg en skylt om Gardasjön. Jag vet ju att det är ett populärt turistmål och att det ska vara så fint där. Så ja, varför inte!? Vi svängde in och åkte en bit tills vi kom fram till staden Garda. Sjön är Italiens största insjö och är över 5 mil lång, så det ligger en jäkla massa städer och byar längs med den. Vi åkte runt lite och kikade, men man hade inte speciellt bra utsikt någonstans. Vi stannade på en parkering för att bestämma hur vi skulle göra. Sen bestämde vi oss bara för att sova där för natten. Vi hade råkat stanna precis vid ett hotell, så kollade tillgängligheten och det fanns plats. Hotellet heter Parc Hotel Germano Suites och det finns bara sviter. Så sagt och gjort och nu ligger man här i en svit. Den är fin men inte direkt överdrivet lyxig, men nice ändå förstås! Det finns ett stort, separat sovrum, ett stort badrum med både badkar och dusch, samt ett stort vardagsrum och en uteplats med solstolar. Man har liksom en helt egen liten byggnad för sig själv. 
 
Hotellet är väldigt stort, det är liksom ett helt område nedanför huvudbyggnaden där det ligger massa små ”hus”/sviter. Mysigt. I huvudbyggnaden finns restauranger, barer och ett SPA, och då finns det två utomhuspooler på två olika ställen. Man har fin utsikt över Gardasjön.
 
Det som dock är riktigt tråkigt är att vi inte hann besöka SPA-avdelningen, som såg riktigt nice ut. Vi kom ju ganska sent och den stängde bara en timme efter vår ankomst, och då skulle vi ju byta om och installera oss på rummet och så. Tråkigt! Det verkar inte vara meningen att vi ska få hänga på något SPA ju.
 
Så vi hängde vid den ena poolen istället, solade, simmade lite och bubblade i bubbelsektionen, nice! Var ganska kallt i vattnet men så fort man väl var i så var det okej. 
 
Efter det så gick vi tillbaka till rummet och duschade och sådär. Sen käkade vi middag på en av hotellets restauranger. Vi körde på trerätters och det var nice! Vi hade så fin utsikt över poolområdet, Gardasjön och landskapen omkring. Dessutom såg vi solnedgången bakom bergen bakom sjön. 
 
Justja, jag bokade ju hotellet i hotels.com-appen och betalade även direkt i appen. Sen när jag skulle checka in så sa de att jag skulle betala. Jag sa att jag redan betalat, men pengarna har ju förstås inte dragits än. Han i receptionen sa att han va ”100% säker på att det inte va betalt”, han va jättetrevlig så det var inte så att han var högfärdig eller nåt, men ändå! Han sa att man fyller i sina kortuppgifter som deposition bara. Då tror man ju förstås på honom, vill ju inte tjafsa. Så jag betalade i receptionen också. Men tyckte ändå det var konstigt för jag bokar ju alltid och betalar direkt i appen/på hemsidan. Och mycket riktigt så hade jag betalat. Han ringde och bad så hemskt mycket om ursäkt, och så fick vi en flaska vin som ursäkt och så tog de bort den ena betalningen, förstås. Så det var ju tur att han såg det då. Han sa att detta var nytt för dem, att de precis anslutit sig till hotels.com och tidigare bara haft booking.com så det förklarar väl saken. Anyway,  så vi fick alltså en flaska vin och när vi kom till rummet så fick man även en flaska mousserande. Nice. 
 
Nu börjar jag bli sjuk! Andreas börjar bli frisk. Men jag har börjat hosta och få typ lite frossa. Orkar inte.