Taxinge Slott

 
Idag hade jag en ledig dag och eftersom att Andreas har semester så hade vi bestämt oss för att åka till Taxinge Slott som ligger vid Nykvarn. Vi åkte strax efter 10 och så käkade vi lunch där, jag tog en laxmacka och Andreas tog en räkmacka. Sen strosade vi omkring på området ett tag. Det låg så himla fint till vid vattnet! Det fanns även hästar, grisar och höns. Sen fanns det massa små butiker också som vi gick in i. Sen gick vi tillbaka in i slottet och fikade på deras kakbuffé. Det är tydligen norra Europas största kakbuffé! Så himla nice, haha. Det var bra för man betalade bara för det man tog, så det lär ju minska svinnet för dem. Men samtidigt så kunde man ju då inte smaka lite av allt, haha. Men det räckte ändå! Supergott var det iallafall. Efter det så badade vi, det låg en liten strand precis vid slottet. Sen besökte vi Hedlandet på vägen hem. Mysig dag! 

#1 - - sofia:

Vad fint slottet var. Synd bara att det är lite nytt. ;)

Svar: Ja de är fint men somsagt lite för "modernt" ;) Det va väldigt litet, i princip hela nedervåningen var café och man fick inte gå upp på övervåningen för de va för konferenser. Men det var ett mysigt område och fint vid vattnet :)
Sofie Lindberg

#2 - - sofia:

Man ser ju hur dem desperat försöker återskapa barockens raka linjer m.m. Men njaaa, dem har inte riktigt lyckas. Det är ju ingen Tessin som är arkitekt. ;) Men det var ju fint ändå, man får ju ta 1800-talet för vad det är liksom.