15 juli, Paris dag 1

Äntligen dags för underbara Paris! Första och enda gången vi varit här var våren 2014.
 
Inatt åkte vi från Västerås vid 3:20, så vi kom fram till parkeringen (P1) strax innan 4:30, så vi var på Arlanda innan 5. Ute i väldigt god tid då planet lyfte 7:25. Men när vi kom hem från Lefkas sist så var det ju en stor skogsbrand så alla vägar till och från parkeringen var avstängda. Det var ju okej för oss som bara skulle hem, men tänk alla som hade bråttom till sina flyg... 
 
Anyway, jag mådde faktiskt lite illa på flyget, men det gick bra ändå. Vi köpte tågbiljetter och metrokort på flygplatsen, och sen tog vi tåget in till stan och åkte vidare med metron till hotellet. Det är himla smidigt! 
 
Hotellet heter Hôtel Eiffel Blomet. Fint och rummet är nice, vi är nöjda! Det ligger 300 meter från en tunnelbanestation, och 2 km från Eiffeltornet. 
 
Vi hängde vid Eiffeltornet och i området däromkring idag, bl.a. vid bron Pont de Bir-Hakeim, Place du Trocadero och Parc du Champ de Mars. Tyvärr var Jardins du Trocadero avspärrat, vet inte varför,och det var typ det enda stället jag verkligen hade sett fram emot att fota ifrån då jag hade några idéer. Plus att vi fotade där förra gången så det hade varit roligt att få likadana bilder, fast med 5 års mellanrum. 
 
Eiffeltornet-bildbomb nedan. Love this city.

(null)