Game of Thrones Live Concert Experience

Nu har jag och Andreas äntligen varit på en av hans julklappar till mig! Game of Thrones Live Concert Experience i Globen. Det var bara så himla, himla häftigt och fint! Verkligen en upplevelse. 
 
Så kompositören för musiken i serien, Ramin Djawadi, höll en konsert komplett med show och allt, med en stor orkester och kör. Det var alltså musik från serien och jag älskar ju verkligen den musiken.
 
Det fanns två upphöjningar med en gångbana emellan framför scenen så där stod vissa musiker och kören ibland. Golven bestod av ljusplattor och golvet i sig kunde även höjas i nivåer, så coolt. 
 
Det var en stor skärm bakom scenen och två mindre på sidorna. På den stora visades klipp och scener från serien, och på de mindre så visades orkestern och kören live. Klippen från serien var ibland animerade speciellt för denna show, och de hade ofta ”ramar” av is eller eld (”A Song of Ice and Fire”).
 
Det var inte bara random klipp från serien utan ibland visade de långa sammanhängande scener, knappt klippta från serien. T.ex. The Red Wedding, The Battle of the Bastards, Hardhome, Destruction of the Great Sept of Baelor, The Loot Train Attack... Och så var det den musiken till. Så coolt att veta att det var live, riktig grym känsla rent fysiskt också!
 
Sen vissa klipp var montage av olika storylines. T.ex. Jon och Ygtittes story, Aryas utveckling från att hon fick Needle och hur långt hon har kommit, Daenerys drakar...
 
Och ibland fokuserade dem på the Houses och körde först ett montage med klipp från House Stark och då med blå/grå ljussättning, sen House Targaryen med svart/röd ljussättning, Baratheon med svart/gul, Lannister med guld/röd, Tyrell med guld/grön, Martell med röd/orange, Bolton svart/röd, Greyjoy med svart/gul... Så fick man liksom se klipp med karaktärer från de familjerna. 
 
Det ramlade även ner ”snö”, blomblad o.s.v. från taket som förstärkte känslan ännu mer. Sen hade de en rökmaskin och eldkanoner, awesome. 
 
Musikerna och kören stod inte bara rakt upp och ned heller. Musikerna bytte plats. T.ex. om det var en trumbaserad melodi så kunde de stå i fokus på upphöjningarna framför scenen. Kören gick också runt, ofta ledda av ledsångerskan. T.ex. cirklade de runt henne och lyfte upp henne under Mhysa-scenen och gjorde även andra saker liknande i serien. 
 
Sen fick vi ju även se massa annorlunda musikinstrument som jag inte har en aning om vad de heter. Intressant! En del blåsinstrument som var flera meter långa liksom! 
 
Svårt att förklara allting men jag är supernöjd och imponerad. Det var verkligen så fantastiskt. 
 
Det råder ju foto- och filmförbud under showen så bjuder på en bild utifrån och en bild därinne innan allting började.