27 juni, Road Trip, dag 2: Köpenhamn

Gick upp vid 9 imorse och käkade frukost här i lägenheten. Andreas blev sjuk i slutet på förra veckan och är fortfarande inte riktigt pigg. Så typiskt. Han är hostig och har ont i halsen. Så han bestämde sig för att stanna kvar i lägenheten medan vi andra tog tåget till Köpenhamn. Eller ja, först bussen som går precis bredvid lägenhetshuset, så nice. Så buss till Triangeln och sen tåg till Köpenhamn. Så mysig stad. 
 
Vi besökte Zoologisk Have, alltså djurparken i Köpenhamn. Jag besöker ju bara djurparker som aktivt jobbar med bevarandearbete och forskning, och denna djurpark är jättebra när det gäller sådant. De är självklart medlemmar i EAZA (European Association of Zoos and Aquaria), som bland annat jobbar med avelssamarbete för utforskningshotade djur. Eftersom att många djur tyvärr är extremt utrotningshotade i det vilda så krävs det att människor hjälper till att föda upp dem. Och de djurparker som ingår i avelsprogram samarbetar för att det inte ska bli inavel bland djuren. Många djur är ju utrotningshotade p.g.a. människor, så det är ju tur att det finns människor som vill hjälpa till. Och de måste ju ha någonstans att vara, och få in pengar. Dessutom anser jag att det är viktigt och bra att vi människor får se djur på nära håll och i verkligheten. 
 
Vi hade jättefint väder hela dagen, kring 22-25 grader. På eftermiddagen åkte vi till Reffen. Det är ett street food-ställe på en halvö i nordöstra Köpenhamn. Riktigt mysigt där vid vattnet. Jag köpte en supergod, färskpressad juice med bl.a. morötter, äpplen, jordgubbar och apelsiner. Sen käkade jag en jättenice Falafel Bowl. 
 
Vi var i Köpenhamn hela dagen och kom tillbaka till lägenheten vid 22:15 typ. Mysig dag!