30 juni, Road Trip, dag 5: Tropical Islands & Autobahn

Imorse gick vi upp vid 9 och då begav vi oss till frukostbuffén som serverades i the Sawadee Restaurant, vilken ligger ganska centralt inne på området. Mysigt att sitta i typ en trädgård, fast inomhus, med bra överblick åt flera håll.
 
Det fanns massa att välja bland, och de lagade även saker på beställning, och allt ingick. Man fick pressa sin egen apelsinjuice i en maskin, så himla nice. 
 
Efter det så checkade vi ut, lämnade vår packning i bilen och gjorde i ordning en väska att ta med in igen. Man får ju bada ända till midnatt på avresedagen, lyx! Så brukar det inte vara. 
 
Så vi tog varsin solstol vid the Lagoon och hängde där i flera timmar. Så skönt. Det som också är nice med detta ställe, förutom att det är som en härlig badort som man inte behöver åka ner till typ Medelhavet för, är ju förstås att man inte behöver oroa sig för vädret. Regnar det eller är kallt ute så är det ändå alltid behagligt inne. 
 
Vi käkade lunch på samma restaurang som frukosten var i. Nu var det alltså lunchbuffé - en asiatisk och en italiensk och man fick blanda hur man ville. Det bästa var att man betalade €2,20 per 100 gram. Precis som jag tycker att alla bufféer ska ha! Då betalar man ju bara för den maten man äter. Det är mer rättvist än om det är ett fast pris och en person äter typ 5 gånger så mycket som en annan. Men det allra bästa med det är förstås att matsvinnet minskas REJÄLT. Annars tar ju folk av allt och äter kanske inte ens hälften. Visst, man vill kanske smaka allt men då får man ta lite och sen mer i så fall, istället för att vara tvungen att slänga en massa. Toppensystem, tycker jag!
 
Anyway, jag tog bara den italienska maten och allting var supergott. Åt verkligen så himla goda tortellinis med spenat och mascarpone, samt en pastarätt som lagades i en stor parmesanost, ja ni hör ju själva hur amazing det var. Plus lite olika sallader och grönsaker, och focaccia samt en mango lassi, laktosfri och supergod. 
 
Sen badade vi lite mer, vid the Lagoon igen för vi gillade den bäst. Vi kikade även lite i butikerna och gick en sista promenad i regnskogen. Kommer sakna detta ställe, och kommer absolut vilja åka tillbaka hit. 
 
Sen duschade vi och gjorde oss i ordning innan vi käkade middag på the Palm Beach Restaurant vid the Tropical Sea. Mysigt ställe där man hade utsikt över palmerna, stranden och den stora poolen. Jag tog en pasta med jätteräkor, arrabbiatasås, körsbärstomater, ruccola och parmesanost och det kan ha varit den godaste räkpastan ever. 
 
Efter det var det bara att betala våra armband och packa in oss i bilen. Vi styrde söderut och ser fram emot nya äventyr!