12 juli, London dag 1

Äntligen dags att åka till min favoritstad! Blir min sjätte gång där. 
 
Klockan ringde 3:45. Upp och packa det sista och så kom Emma vid 4:30. Vi tog min bil till Arlanda, hade bokat parkering på Benstocken. 
 
Planet gick 7:55, och innan dess hann vi ta ut pengar och äta lite frukost. Btw så har ju Volvo en plats på Arlanda där de visar upp sina nyaste bilar och nu var det en V60 där! Omggg... Vill haaa...
 
Justja, när vi skulle gå igenom säkerhetskontrollen. Som jag tidigare har skrivit så brukar jag ju åka upp en våning via rulltrapporna och gå igenom säkerhetskontrollen där. Det brukar va mycket, mycket kortare kö. Så nu när vi var där så gick jag lite framför Emma och så sa jag till henne; ”Jag brukar åka upp en våning”, så är det kille som jobbar där som hör det, men inte ser Emma. Så han kollar på mig och ba; ”Javisst, det går bra det...!” Haha, lite fult, som att jag bara ville säga det till honom eller typ säga att jag minsann brukar gå igenom där uppe, haha. 
 
Flyget gick bra, tack vare Postafen, och vi landade strax efter 9 lokal tid. Vi landade på Heathrow och jag har aldrig åkt därifrån in till London. Har mellanlandat där men annars har jag alltid åkt till Stansted.
 
Det var riktigt smidigt för det går en tunnelbana direkt från Heathrow, och som tur var så var en av linjerna Piccadilly och den stannar ju i Hammersmith, där vårt hotell är.
 
Så vi bor lite utanför själva centrala London, men hotellet är nära tunnelbanestationen, och det är fyra olika linjer som går därifrån (Piccadilly, District, Circle samt Hammersmith & City). Toppen! 
 
Hotellet är jättefint och fräscht, måste va rätt nybyggt också, eller nyligen renoverat. Dock är det lite konstig layout då dusch och toa är i separata små rum, och handfatet är mer som i en köksbänk vid kylskåpet, inne i rummet. Annorlunda, men funkar väl. 
 
Vi började med att käka lunch på ett jättemysigt franskt crêperie som fått flera TripAdvisor-utmärkelser. Det heter La Petite Bretagne och ligger centralt i Hammersmith, så nära både tunnelbanan och hotellet. Så himla mysigt ställe! Kan verkligen rekommendera för alla som ska hit. Vi åt samma saker; först en crêpe med ost, färsk spenat och färska champinjoner, som alltså var tillagade då. Riktigt god! Alla deras crêpes är förresten gjorda på bovete så de är glutenfria. Sen till efterrätt så tog vi en variant med salt smör, socker och citron. Också supergod och fräsch, inte sådär sötsliskig som det annars kan bli, även om det också är gott ibland förstås. 
 
Sen shoppade vi en sväng, och fikade på Creams Café. Dit måste ni också om ni älskar fika! Jag tog en Milk Chocolate Cookie Dough Utopia. Så en bas med varm chokladkakdeg, toppad med färska jordgubbar, minimarshmallows, riven choklad och chokladsås, som serverades med glass. Sen tog jag en smoothie med ananas, banan och kokosnöt. Allt var jättegott och jättemastigt, så hade räckt med typ hälften av allt. 
 
På eftermiddagen så åkte vi in till centrala London, Leicester Square, närmare bestämt. Vi besökte flera butiker, bl.a. bästa Forbidden Planet där det finns massa nördgrejer inom massa fandoms, mina inkluderar Game of Thrones, Lord of the Rings, Marvel och Harry Potter. Sen va vi även till Foyles, den stora på Charing Cross Road. Det är alltså en superstor bokhandel i flera våningar.
 
Sen va vi till House of Minalima. Det är verkligen ett unikt litet ställe. Så värt ett besök. Ligger lite halvt gömt på Greek Street i Soho, så centralt ändå! Därinne visas konst från Miraphora Mina och Eduardo Lima. De är grafiska designers och har bl.a. designat typ allt tryckmaterial i Harry Potter- och Fantastic Beasts-filmerna. Så coolt! Så alla planscher, brev, böcker, tidningar, kartor... Ja, allt papper med tryck egentligen, ja allt det har de designat. Så det var både en shop och utställning där. De sålde limited edition-material, samt "vanliga" tryckta grejer med deras design. Jag köpte magneter och kort. Love it. Så himla mysigt ställe, och jag älskar stilen på allt tryckmaterial de designat.
 
På kvällen så tog vi ett par drinkar, åt en mysig middag på Leicester Square, gick en promenad ner mot Trafalgar Square och vidare mot River Thames vid Big Ben och London Eye. Så mysigt! Big Ben och hela Houses of Parliament genomgick ett stort restaureringsarbete, så allting var täck av byggnadsställningar. Tråkigt för alla som inte sett de förut. Hade i varje fall en riktigt bra första dag här i fantastiska London.