Vecka 40

I måndags fyllde Therese 22 och vi hade lite födelsedagsmiddag för henne här hemma hos oss! 
 
 
I onsdags kom Emma hit och käkade middag, kanelbullar (det var ju kanelbullens dag) och kollade på film. Mys, älskar hösten nu när man verkligen kan tända massa ljus och kolla på film. 
 
I torsdags var det äntligen dags att genomföra ett litet projekt jag pysslat med på jobbet. Nämligen åka ut och överraska 50 random hushåll med varsin helgkasse! Så himla roligt! Marie hade grundidén, jag beställde hem varor och organiserade upp det, Zara hjälpte mig att packa och Emma hjälpte mig att köra ut kassarna! Det var verkligen superkul! Alla blev förstås överraskade och glada. Vi åkte bara helt random runt till fem olika områden i Hallsta, vi hade ingen plan ens när vi åkte. Villor, lägenheter och parhus på olika ställen. Det blev (mestadels) mycket uppskattat på Facebook också, kul att göra nåt som typ kanske blev en liten snackis på orten.
 
 
Jag har varit yrslig sedan i tisdags. Brukar ju bli det några gånger om året. Suck. Var ju in till sjukhuset för det när det hände första gången för typ 5 år sedan, japp så längesedan var det. För vi bodde på Viksäng, och vi flyttade ju in här 2013, alltså för nästan 4,5 år sedan. Anyway, då fick jag inga övningar eller mediciner eller något alls egentligen. Så jag får väl finna mig i att detta inträffar då och då. Så irriterande. Det är värst när jag ligger ner, det är okej när jag står upp i varje fall. Men ibland blir jag så kraftigt yrslig att jag inte ser något alls. Det känns som att man åker en karusell som bara snurrar och snurrar, och att karusellen dessutom dras skarpt åt något håll. Blä. 
 
Andreas har dessutom varit sjuk sedan han kom hem från Oktoberfest i söndags den 1/10. Det har verkligen inte gett med sig, han har varit snorig, täppt, hostig, febrig, haft näsblod, ja typ allt. Sen i fredags kväll blev han typ mycket värre med hostan igen. Han har varit okej på dagarna, men sen blir det alltid värre på kvällarna. 
 
Så det var nästan frågan om vi ens skulle åka till Stockholm. Det var ju äntligen dags för min julklapp från honom; musikalen Cats som är på världsturné. Men ja, vi kunde ju såklart inte skippa det. 
 
Vi tog bilen, och åh, jag behöver en Volvo. Den får direktinformation om vägförhållanden i förardisplayen, t.ex. vägbyggen eller om det är stopp i trafiken, och det är även sammankopplat med appen i telefonen så man vet innan man börjar åka. Så vi såg att det var lite omledning av trafiken en bra bit i förväg. Det började spöregna påvägen dit också.
 
Vi kom iväg sent p.g.a. Andreas sjukdomstillstånd, så vi kom väl fram vid typ 16. Vi bodde på Nordic Light mitt i stan. Btw, det kostar ju mer att parkera en natt i Stockholm än en hel månad i Västerås. 
 
 
Självklart glömde jag mitt tunnelbanekort. Vi tänkte först ta taxi från hotellet till Globen, men äsch, man kan ju faktiskt åka direktlinje med tunnelbanan. Vi bodde ju nära centralstationen, och det finns dessutom en ingång till tunnelbanan precis vid hotellet. Sen går tunnelbanan rätt till Globen. Andreas hade med sitt kort, för nu för tiden har han alltid det i sin plånbok. Man måste ju först köpa ett tunnelbanekort sen ladda med minst 100:-, och en resa kostar typ 30:- tror jag. Så vi har kanske sammanlagt 10 tunnelbanekort här hemma som alla har typ 40:- på sig. 
 
Vi hade bokat bord på Grand Escalier i Globen. Vi kom 17:40 och fick vänta ute i spöregnet i en lång kö till 18:05. Vi stod i varje fall långt fram, men ändå. Lite smådrygt.
 
Vi fick i varje fall en jättegod förrätt med salami, lufttorkad skinka, pastej, maräng, cornichons, getost, grillad pumpa i honung, pumpafrön, picklade grönsaker, friterad ost och bröd. Sen tog Andreas kalventrecôte med potatisgratäng och jag tog en svamppasta med tryffel, parmesan och pocherat ägg. Så sjukt gott! Typ godaste pastan ever. 
 
Sen var det äntligen dags för musikalen.  Cats on Tour, så den var på engelska. Awesome. Jag tyckte att den var jättebra, men det är förstås inte riktigt Andreas grej. Han gillar musikaler, men då mer Les Miz eller Phantom. Men, men, det var min julklapp och jag är helnöjd! Det enda som var tråkigt var väl att eftersom de är on tour så var det knappt någon rörlig rekvisita eller kulisser, antagligen för att de inte kan transportera och bygga upp hur mycket som helst på alla ställen. Men det gick bra ändå, och allt var snyggt gjort. Bara det att jag tycker ju att det är kul att kolla på alla kulisser och så.
 
Alla var i varje fall superduktiga, detta var nog den mest varierande talangfulla musikalen jag sett! Liksom i Les Miz och Phantom är det ju förstås riktigt, riktigt jäkla bra sångare, i On the 20th Century och the Lion King så kunde de både sjunga och dansa riktigt bra. I denna så sjöng, dansade, balanserade de och var allmänt grymma rent gymnastiskt med volter, flickis och hopp, samt att de var sjukt synkroniserade både i dansen och med sången då många var ensemblesånger. Så sjukt coolt och bra gjort. 
 
När vi kom tillbaka till hotellet så fick Andreas värsta sträckningen i ryggen så han kunde inte gå eller böja sig, och sen började han blöda lite näsblod på det. Själv fick jag världens yrselattack så var tvungen att spy. Kul. Ingen av oss hade druckit alkohol heller eftersom vi redan mådde lite halvtaskigt. 
 
Och nu har jag inte ens berättat om det värsta som hände. Jag vaknar ju alltid 8-9 om jag inte ställer någon klocka, det spelar ingen roll om jag gick och lade mig 22 eller 02 kvällen/natten innan. Okej, på senaste tiden har jag kanske börjat vakna typ 9:30 och t.o.m. 10, men inte senare. Jag ställde i varje fall klockan på 9 nu, men måste ha stängt av den i sömnen och inte fattat något alls. Kul. Vaknar vid 12 av att Andreas vaknade av sig själv, så ingen av oss har vaknat innan dess! Så sjukt. Så ja, vi missade ju frukosten. Fyfan va tråkigt och irriterande. Jag älskar ju hotellfrukost. Utcheckningen var dessutom 12. Suck.
 
Sen skulle vi käka lunch på Vigårda. Vi hade för en gångs skull bestämt redan dagen innan var vi skulle käka lunch, annars brukar vi vara sämst på det. Så vi kom dit 12:45 och det stod på dörren att de öppnade 12. Dörren var öppen och det var personal därinne. Ändå säger de att det inte är öppet än. Orkar inte med denna helg. Nähe, vi fick gå till den andra Vigårda-restaurangen längre bort på gatan. 
 
Sen skulle vi gå på stan men det regnade och vi kände oss allmänt hängiga, så vi gick bara till Kartbutiken, där jag inte ens hittade något att köpa alls, och sen till GW sen åkte vi hem. 
 
Så det var verkligen den mest misslyckade weekend-resan ever, haha. T.o.m. värre än när vi åkte till Helsingfors och Andreas var sjuk hela tiden. Men musikalen och maten (förutom frukosten då, snyft) var i varje fall toppen! Kändes dock onödigt att vi bodde på 4-stjärniga Nordic Light när vi kom dit så sent på lördagen och sen bara hann checka ut på söndagen.