3 maj, Peking dag 6

Idag tog vi det bara lugnt på förmiddagen. Har överlag tagit det rätt lugnt hela denna semester skulle jag vilja påstå, men vi har ju ändå varit ganska mycket igång liksom. 
 
Vi åkte tunnelbana för första gången här i Peking idag. Enkelt och bra system med bra och tydliga skyltar och bra elektrisk karta i vagnen så man såg var man var och åt vilket håll man åkte. Vi åkte fyra stationer och det kostade bara 3 yuan per person, alltså inte ens 4 svenska kronor. Självklart var det security check på tunnelbanan också, men rullband för väskorna och metalldetektor för oss. Bra ändå, förstås! 
 
Vi besökte Yonghegong (mer security checks), ett område med massor utav tempel. Det var liksom som en lång gång med stora tempel i mitten, och mindre längs sidorna. Ju längre man gick, desto större och pampigare blev templen i mitten. Det var rökelser framför alla tempel och folk stod och bad, även inne i templen. Sen var det lite utställningar av gamla föremål. Intressant och fint, trots att jag inte är ett dugg religös. Därifrån traskade vi till ett annat tempelområde; Confucius. Det blev bara typ 15 500 steg idag. 
 
Lika mycket smog idag som vanligt. Kolla den femte bilden, den efter "Security check"-bilden. På den ser ni ett moln, så det är alltså smog bakom och knappt några moln på himlen liksom. Solen är där bakom någonstans... Det var runt 30 grader idag också.