21 maj, Bratislava dag 1

Idag tog vi tåget till Bratislava, Slovakiens huvudstad. Vi bor ett par minuters promenad från en tunnelbanestation, och därifrån kunde vi ta tunnelbanan till den nya Centralstationen. Sen går det tåg varje timme till Bratislava, och den tågresan tog en timme. 
 
När vi kom fram var det strålande sol och 25 grader varmt, så nice! Vi gick ned mot Gamla Stan, strosade runt där och käkade lunch. Vi passerade även Presidentpalatset. Sen besökte vi slottet och slottsträdgården. Slottet ligger på en stor kulle och därifrån hade vi jättefin utsikt över staden och floden, Donau. Det är Europas näst längsta flod, så det är samma flod som rinner genom Wien. Annars har jag ju även sett den i Budapest. 
 
Vi var ganska länge på slottsområdet. Sen gick vi till Gamla Stan igen och fikade på ett jättemysigt och bra ställe; Mondieu. 
 
Efter det så promenerade vi omkring lite mer, såg bl.a. St. Martin's Cathedral och St. Elizabeth's Church. Mysig stad och lagom att besöka över dagen då det var bra promenadavstånd mellan många sevärdheter. 
 
Vi fick lite bråttom till tåget och fick power walka typ 2 kilometer, men vi hann med tåget som gick 20:38. Vet inte om det var för att det var kväll och söndag, men det gick inget 19:38 och inget 21:38, så om vi hade missat det så hade vi varit tvungna att vänta till 22:38 och det hade ju blivit lite drygt.