20 maj, Wien dag 2

Imorse gick vi upp 8:30. Frukosten var bra, det fanns mycket att välja mellan. Typ massa olika bröd, pålägg, grönsaker, frukt, yoghurt, flingor, äggröra, bacon, lax, kokta ägg, pannkakor, bakverk, juicer, champagne så man kan göra mimosas, ja typ allt det vanliga... Så vi är nöjda!
 
Vi började med att besöka en typ lekpark som vi såg igår. Det finns en bana där som Frida körde. Den blev bara högre och högre och smalare att balansera på. 
 
Sen promenerade vi in mot centrala stan liksom, vilket var typ 2 km. Vi kikade i lite butiker, gick förbi Spanska Ridskolan, besökte Kejsarpalatset, Stephansdom och Peterskirche. Vi gick runt en massa i gamla stan, åt lunch, fikade, käkade middag... Ja vi var helt enkelt på stan hela dagen. Så mysig och fin stad! Verkar vara lagom stor ändå. 
 
Det var kring 20 grader idag, men det blåste ganska mycket så det var rätt kallt ibland. Det blev 23 000 steg idag. 
 
På kvällen gick vi på bio. Vi såg "King Arthur: Legend of the Sword" (2017) i 3D. Hade som vanligt inte sett trailern, men hade medelhöga/rätt låga förväntningar. Den har fått dålig kritik och är en riktig box office-flopp. Den är bara uppe i 93 miljoner US-dollar mot en budget på 175 miljoner US-dollar! Shit.
 
Jag gillar väl Charlie Hunnam (har sett hela Sons of Anarchy (2008-2014), och några filmer), men han kanske inte är världens bästa skådis som sådan. Han passade väl ändå bra i denna roll, får jag lov att säga! Jag gillar ju även Eric Bana och Jude Law, och kul att Mikael Persbrandt hade en liten roll och att David Beckham hade en cameo. Såg en liten intervju med regissören Guy Ritchie där han förklarade hur det kommer sig (de känner varandra).
 
Anyway, storyn får 3/10 av mig för den var verkligen bara klen och tråkig och sjukt förutsägbar. Men i princip allt annat (production design, set decoration, editing, visual effects, cinematography, costume design, sound, score) får riktigt höga poäng av mig! Sjukt snyggt gjord film, verkligen! Filmningen var helt amazing och effekterna samt klippningen var riktigt bra och annorlunda, så himla coolt. Så det är väl tur att man är intresserad av sådant, så tack vare det så uppskattade jag ändå filmen och den var enjoyable. I det stora hela får den väl 6/10 eller 7/10. 
 
Jude Law hade en rätt tråkig och extremt klyschig roll, väldigt enformig. Hade varit roligare om man hade fått lära känna hans karaktär lite mer, typ som Joaquin Phoenix som Commodus i "Gladiator" (2000). Det är verkligen en av mina favoritprestationer någonsin och ett fint exempel på en sådan typ av roll som är välskriven och sjukt välporträtterad.