Billions

Billions
(2016-)
Skapad av: Brian Koppelman, David Levien & Andrew Ross Sorkin
Antal säsonger hittills: 2
Antal avsnitt hittills: 24
Skådespelare i urval:
Bobby Axelrod/Damian Lewis
Charles Rhoades, Jr./Paul Giamatti
Lara Axelrod/Malin Åkerman
Wendy Rhoades/Maggie Siff
Bryan Connerty/Toby Leonard Moore
Mike Wagner/David Costabile
Kate Sacker/Condola Rashād
Taylor Mason/Asia Kate Dillon
Chuck Rhoades, Sr./Jeffrey DeMunn
Bill Stearn/Kelly AuCoin
 
 
Bryan Connerty/Toby Leonard Moore, Kate Sacker/Condola Rashād, Charles Rhoades, Jr./Paul Giamatti, Wendy Rhoades/Maggie Siff, Bobby Axelrod/Damian Lewis, Lara Axelrod/Malin Åkerman, Mike Wagner/David Costabile
 
 
Billions är en serie som hade premiär på Showtime i januari 2016. Den finns att kolla på via HBO Nordic. Hittills har det kommit 2 säsonger med 12 avsnitt i varje. Serien är löst baserad på verkliga händelser mellan f.d. U.S. Attorney of the Southern District of New York, Preet Bharara, och hedgefondförvaltaren Steve Cohen.
 
Man får följa miljardären och hedgefondförvaltaren Bobby "Axe" Axelrod (Damian Lewis) och hans företag, Axe Capital. De kanske inte alltid följer lagen, så man får även följa Bobbys raka motsats; Charles "Chuck" Rhoades, Jr. (Paul Giamatti), en federal åklagare som gör allt han kan för att sätta dit Axe. Allting kompliceras ytterligare av att Chucks fru, Wendy (Maggie Siff), jobbar som psykolog på Axe Capital. Chuck och Wendys äktenskap hänger lite på en skör tråd, och Bobbys fru, Lara (Malin Åkerman) gillar inte att Wendy jobbar åt hennes man. Dessa fyra karaktärer är alla stenhårda och går extremt långt för att uppnå sina mål, oavsett vad de måste satsa och eventuellt förlora. 

Serien utspelar sig i New York och har kopplingar till den verkliga världen i och med 11 september-attackerna.
 
Jag tycker att detta är en jättebra serie. De första avsnitten låg på stadiga åttor av tio poäng, men sen blev det mer och mer intressant. Det är förstås karaktärerna som gör det, och maktspelet mellan dem. Personligen är jag ju inte så intresserad av världen i vilken de alla jobbar och är verksamma, men serien är ändå väldigt stark och fångar en på något sätt. Damian Lewis är verkligen grym i rollen som Axe, de hade nog inte kunnat hitta en bättre skådespelare för den rollen. Älskar också att kvinnorna, Malin Åkerman som Lara och Maggie Siff som Wendy, har starka roller i denna mansdominerande värld. 
 
Vidare så spelar Asia Kate Dillon den första icke-binära karaktären i en stor tv-serie! Hurra! Karaktären Taylor Mason introduceras i den andra säsongen och blir en av huvudkaraktärerna. Dillon själv identifierar sig också som icke-binär.
 
Serien ligger på plats 234 på IMDbs topplista över användarnas favoritserier i hela världen. Med tanke på hur jäkla många serier det finns idag så är det ändå en bra placering med tanke på genren på denna serie. Den är ju ganska "vanlig" om man jämför med många sci fi- eller fantasyserier. Den utspelar sig i nutid, alltså inte gammeldags eller i framtiden som många serier är.
 
 
Lara Axelrod/Malin Åkerman, Bobby Axelrod/Damian Lewis, Wendy Rhoades/Maggie Siff, Charles Rhoades, Jr./Paul Giamatti
 
 
Mike Wagner/David Costabile, Lara Axelrod/Malin Åkerman, Bobby Axelrod/Damian Lewis, Wendy Rhoades/Maggie Siff, Charles Rhoades, Jr./Paul Giamatti, Kate Sacker/Condola Rashād, Bryan Connerty/Toby Leonard Moore