I need a vacation to plan my vacation

Japp, som rubriken antyder så skulle jag typ behöva ett par dagars semester för att planera vår Asien-resa! Tror att denna resa kan bli den svåraste att planera hittills. Vanligtvis åker vi ju bara till typ europeiska huvudstäder och de är relativt lätta att navigera och få bra översikt över. När vi åkte till USA så var det också relativt enkelt för dels så visste vi ju redan så mycket vi ville se och göra i de fyra städer vi besökte (New York, Philadelphia, Baltimore och Washington, D.C.). Dels så var all information och alla gatunamn och byggnader på engelska, och dels så är deras gatusystem väldigt linjärt och enkelt. 
 
I typ alla städer vi besökt så har det varit lätt att se var centrum är. Kanske är det en stor huvudgata, kanske är det mesta samlat runt floden, kanske är det helt enkelt ett cirkulärt gatusystem kring själva stadskärnan. Det har alltid varit ganska lätt att se var de flesta sevärdheter finns och vilka områden/distrikt som verkar vara bäst/lämpligast/smidigast att bo på.
 
Jag slog upp en karta över centrala Tokyo på Google maps (en del av den syns nedan). Var ska man börja!? Notera att centrum-centrum inte alltid nödvändigtvis måste vara där själva pricken för stadsnamnet på kartan är. Det finns 23 "special wards", alltså typ stadsdelskommuner. Varje sådan har flera distrikt. Hela innerstaden är så sjukt stor att jag blir helt förvirrad. Vanligtvis brukar jag kolla runt på kartan och då ser man ju små pluppar för sevärdheter, som t.ex. kyrkor, slott, kända byggnader, museum... Men över Tokyo är det typ tusentals pluppar så man får ingen ordning alls. 
 
Det bor över 13 miljoner personer i centrala Tokyo, och med kringliggande områden så bor det nästan 38 miljoner personer i Tokyo! Heeelt galet. I hela Japan bor det över 127 miljoner. ETTHUNDRATJUGOSJU miljoner människor på en yta som är 70 000 kvadratkilometer mindre än Sverige. Vi har för övrigt precis passerat 10 miljoner invånare i Sverige. Så det bor färre personer i hela Sverige än vad det gör i centrala Tokyo. 
 
Anyway, det ska såklart bli superduperkul att åka dit! Är SÅ taggad!
 
 
#1 - - Katja:

Man vet ju att det bor många människor i Tokyo!! Men inte SÅ MÅNGA😱 Fick en chock haha..

Svar: Haha ja helt sjukt! :O
Sofie Lindberg

#2 - - Terese Mörtvik - Kinda Just Me:

Grymt avis. 😍 Måste finnas jättefint att fota där. Men ja, förmodligen lite svårt att hitta, i alla fall om man inte kan japanska. Det är ju så stort! Men kommer säkert bli superspännande.

Svar: Mm det kommer att bli hur häftigt som helst! :D
Sofie Lindberg