5 augusti, Lefkas dag 6

Idag var också en riktig slappardag, hoppsan. Mamma och pappa åkte ju som sagt hem idag, så hann inte träffa dem eftersom de skulle fixa med båten och packningen och så. Jag och Andreas hängde vid poolen, och så kom Frida och Mikkel för deras hotellrum där de ska bo i 2 nätter var inte färdigt ännu. Så de var hos oss i ett par timmar. Vi solade och badade lite. 
 
Vi gick och käkade glass också. Semesterns andra glass bara. Tog en med vanilj, karamell, grädde och banan. Sååå god och alldeles för stor. 
 
Sen på kvällen så hade vi bokat bord på No Menu. Det är en känd restaurang med bra recensioner, och som även fått ett Certificate of Excellence av TripAdvisor. Så det var vi ju tvungna att prova, såklart! Det är alltså, som namnet antyder, så att de inte har någon meny. Man säger sin budget, eventuella allergier och önskemål. Så vi tog för 25 € var, och sen fick man lägga till för drickan och efterrätt. Vi drack bl.a. sangria (godaste sangrian ever, så fruktig och fräsch, men antagligen för söt om man förväntar sig "vanlig" sangria) och deras egen citronjuice. Sååå gott. All dricka är också godare utomlands, eller är det bara för att man aldrig beställer sådant när man äter ute i Sverige?
 
Anyway, vi fick bara vegetariskt och fisk och skaldjur, trots att vi inte sagt att vi inte ville ha kött. Så det var supernice för jag köper i princip aldrig kött och lagar längre. Jag äter det ute och om jag blir bjuden, men hemma lagar vi i princip bara lakto-ovo-vegetariskt samt fisk- och skaldjursrätter. Och fisk och skaldjur är ju så gott i Grekland, så det var riktigt bra! 
 
Vi fick smörstekt bröd med nån majonnäs på, supergott! Sen musslor i suuupergod sås, så vi fick be om mer bröd så vi verkligen kunde få i oss all sås, haha. Sen fick vi svärdfisk, och en sallad med bl.a. quinoa. Sen fick vi grillad tonfisk, som också var hur god som helst, med linser och nån god puré. Sen fick vi räkor med ris, buljong och grönsaker. Allting var verkligen jättebra och gott! Sen fick vi tre olika efterrätter; en brownie med hallonsorbet och de andra två kunde vi inte identifiera men de var goda!
 
Så No Menu var verkligen ett jättebra ställe med trevlig personal och supermysig miljö. Rekommenderas!
 
Inser att detta inlägg i princip bara handlar om mat och har matbilder. Ooops. Vi har ett litet skämt om att det finns tre lägen här på semestern; svettig, hungrig eller mätt. Inte sällan är man alltid i det svettiga läget och sen antingen hungrig eller mätt.