1 augusti, Lefkas dag 2

Imorse gick vi upp vid 8. Frukostbuffén är på andra våningen precis mittemot vårt rum. Så det är som en innergård med poolen emellan. Det var som på en jättestor balkong typ, så det var öppet ner mot poolen. Fint. Frukosten var bra, det mesta fanns. Juicer, yoghurt, flingor, sylt, bacon, omelett, stekta champinjoner, kokta ägg, pålägg, grönsaker, ostar, vattenmelon, massa brödsorter och fikabröd. 
 
Jag gillar förresten att hotellet har sin logga på typ allt. Frukosttallrikar, servetter, handdukar, lakan, muggar... Och även eget schampoo och duschkräm. 
 
Sen gick vi ner till båten och så gav vi oss iväg. Jag hade tagit en åksjuketablett och det gick faktiskt bra hela dagen! Tog en tablett till lite senare. Så skum känsla att ligga på båten och verkligen känna att det gungade men jag mådde inte illa. Så skönt! 
 
Det var mycket mer jobb med båten än jag trodde. Inte för att jag gjorde nåt, men ändå. Pappa satte Mikkel och Andreas i arbete iallafall. Det är linor som ska lossas, ankare som ska dras upp, fendrar som ska upp, segel som ska hissas och linor som ska spännas, linor som ska rullas ihop och knytas fast, jollen ska lossas och knytas fast på sidan när man "parkerar" och baktill när man åker... Sen ska man hålla koll på allting åt alla håll! Jag är imponerad av att mamma och pappa har gjort allting själva i ett par veckor. Vi hade ju två olika båtar när jag var liten, mamma och pappa byggde ju t.o.m. en av dem själva. Men ingen var en segelbåt. När man seglar så är det ju hela tiden saker att hålla koll på, justera linor o.s.v. Spännande! Men inget för mig. 
 
Vi åkte till en mysig vik och badade från båten. Det var riktigt härligt faktiskt. Och så skönt att slippa sanden! Det finns en vanlig dusch med sötvatten längst bak på båten så det var nice.
 
Sen tog vi jollen in till land och käkade lunch på en mysig restaurang där vid vattnet. Jag tog shrimp souvlaki, yummie. Och till förrätt så delade vi alla på friterad aubergine med honung. Sååå gott! Sprinkla lite salt på det, så. Amazing. 
 
Sen badade vi lite mer från båten och sen åkte vi tillbaka mot Nidri. Då hade det blåst upp ordentligt så det var stora vågor! Vi körde bara med motorn då för det blåste rejält alltså. Pappa sa att det var det värsta blåsvädret de varit med om hittills. Usch. Men det gick bra fast det var väldigt sjösjukeframkallande. Det kom upp massa vatten från stora vågor upp på däck, och det gungade jättemycket.
 
Det är iallafall verkligen superfint här! Förstår varför detta är ett riktigt båtställe. Så många öar, vikar, grottor och fina stränder överallt. Så coolt. På de flesta andra solsemestrar jag varit på så är det mer rakt ut mot öppet hav. Det kan ju va fint men tråkigt om det bara är massa vatten i alla riktningar. Här finns det ju jättemycket fint att kolla på längs vägen hela tiden.
 
Det finns olika displayer på båten där man ser aktuell fart, vindriktning och vindhastighet, hur djupt det är och andra saker. Intressant och superbra och viktigt. Pappa har även en toppenbra app i telefonen där man bl.a. kartor, ser hur långt man kört varje dag, hur man kör just nu och om det kommer några grund eller annat man ska akta sig för. 
 
Det fanns ingen plats i hamnen i Nidri, så vi ställde oss ute i viken, precis mittemot hamnen. Det går ut som en stor halvö där. Det är ju en process att "parkera" också. Ankaret ska ner, men man måste veta exakt när och var man ska släppa det så att det blir lagom när man backar in mot klipporna. Sen måste man tänka på de andra båtarna och var de har sina ankare. Sen ska fendrarna ner och jollen ska flyttas. Om man har segel så ska det också ner. Sen måste man hoppa i och simma bort med två olika linor som ska spännas upp åt varsitt håll. Linorna fäster man i stenar eller runt träd. Tydligen kan råttor få för sig att springa över så det är smart att sätta plastflaskor på linorna för då kan de inte komma ombord. Så det är inte direkt som att parkera en bil. Men mamma och pappa har stenkoll och är jätteduktiga på det redan! 
 
Sen tog vi ett dopp där vid båten innan pappa skjutsade in mig och Andreas i jollen till hamnen. Så vi gick hem och duschade och gjorde oss iordning. Sen möttes vi alla upp igen på torget. 
 
Mikkel hade kollar upp en jättefin restaurang som heter Pinewood. Den har bl.a. fått ett Certificate of Excellence av TripAdvisor, så det kändes ju lovande. Den låg typ 10 minuters promenad från torget. Det var verkligen en jättefin restaurang som låg på stranden. Så mysigt! Vi delade på en förrättsbricka med olika röror och grönsaker, samt en sallad med bl.a. räkor och avokado, samt cheese saganaki. Sen tog jag en pasta med grädde och räkor som kanske inte såg så spännande ut men var så sjukt god! Är typ sugen på den igen. Jag älskar förresten att man får vattenmelon efter alla måltider.
 
Mikkel berättade förresten om en helt superawesome grej han hade sett på en sushibuffé. Som många av er kanske vet så hatar jag att slänga mat. Slänger aldrig mat hemma, älskar ju att handla och planera. Dock äter vi knappt hemma längre för vi är aldrig hemma samtidigt. Men anyway. Det var så att man fick ta så mycket man ville, men om man lämnade 3 eller fler bitar så kostade det 10:- extra per bit. Så bra! Helt amazing. Alla bufféer borde ha nåt liknande! Finns ingen anledning att plocka på sig massa saker man inte äter upp. Okej, tycker man inte om en grej som man ville prova men inte visste hur den smakade så är det ju så. På bufféer ska man ju absolut ha chansen till just att prova olika saker. Men i de flesta fall så är det ju saker man egentligen tycker om men inte orkar. 
 
Shit vad allting snurrade när vi kom tillbaka till rummet, speciellt när jag blundade eller låg ner. Så sjukt att verkligen fysiskt känna att det gungar fast man står still.