Taboo

Taboo
(2017-)
Skapad av: Tom Hardy, Chips Hardy & Steven Knight
Antal säsonger hittills: 1
Antal avsnitt hittills: 8
Skådespelare i urval:
James Keziah Delaney/Tom Hardy
Brace/David Hayman
Sir Stuart Strange/Jonathan Pryce
Zilpha Geary/Oona Chaplin
Lorna Bow/Jessie Buckley
GodfreyEdward Hogg
Winter/Ruby-May Martinwood
Atticus/Stephen Graham
Cholmondeley/Tom Hollander
 
 
James Keziah Delaney/Tom Hardy
 
 
Taboo är en ny serie på BBC One och FX. Den är skapad av Tom Hardy och hans pappa Edward "Chips" Hardy, samt Steven Knight. Steven skapade ju även en annan av mina favoritserier, Peaky Blinders (2013-), i vilken Tom Hardy också medverkade. De två samarbetade även i fantastiska "Locke" (2013). Så jag förstod ju självklart att även denna serie skulle bli episk. Jag har väntat på den här serien hur länge som helst!
 
Den är skriven av Tom och Chips och utspelar sig i London 1814. Den handlar om James Delaney (Tom Hardy) som återvänder till England efter 12 år i Afrika. Hans far, som bodde i England, har precis dött och kriget i USA närmar sig slutet. Många trodde att James var död så de blir väldigt chockade över hans återkomst. Han verkar ha lärt sig en del nya, mystiska saker och frågan är nu varför han kom tillbaka. 
 
Superoriginell serie, riktigt bra! Den är mörk, skitig, mystisk och annorlunda mot allt jag tidigare sett. Den är sjukt snyggt gjord, älskar 1800-talets London. Ser fram emot nästa säsong som kommer nästa år!