Big Little Lies

Big Little Lies
(2017)
Skapad av: David E. Kelley
Antal säsonger: 1
Antal avsnitt: 7
Baserad på: Boken "Big Little Lies" (2014) av Liane Moriarty
Regissör: Jean-Marc Vallée
Skådespelare i urval:
Jane Chapman/Shailene Woodley
Madeline Mackenzie/Reese Witherspoon
Ed Mackenzie/Adam Scott
Celeste Wright/Nicole Kidman
Perry Wright/Alexander Skarsgård
Bonnie Carlson/Zoë Kravitz
Nathan Carlson/James Tupper
Renata Klein/Laura Dern
Gordon Klein/Jeffrey Nordling
Joseph Bachman/Santiago Cabrera
Ziggy Chapman/Iain Armitage
Chloe Mackenzie/Darby Camp
Josh Wright/Cameron Crovetti
Max Wright/Nicholas Crovetti
Abigail Carlson/Kathryn Newton
Skye Carlson/Chloe Coleman
Amabelle Klein/Ivy George
 
 
Jane Chapman/Shailene Woodley, Madeline Mackenzie/Reese Witherspoon, Celeste Wright/Nicole Kidman
 
 
Big Little Lies är en ny miniserie från HBO. Nu finns alla 7 avsnitt ute på HBO Nordic. Två av mina favoritskådespelare är med; Reese Witherspoon och Nicole Kidman. Så det är delvis därför jag hittade den såklart, men den har fått riktigt bra omdömen av kritiker och publik. Den ligger just nu på plats 97 på IMDbs lista över användarnas favoritserier någonsin.

Den är baserad på en bok med samma namn av Liane Moriarty. Genren är typ "dark comedy, mystery, crime, drama". Den handlar om 5 mammor till förstaklassare, och på ytan så har alla ganska perfekta liv, men egentligen är de långt ifrån det. Dottern till en av mammorna blir mobbad, men det är oklart vem som är mobbaren. Serien handlar om vänskap, hämnd, svartsjuka och svåra familjesituationer. I första avsnittet får man reda på att någon är död och mordmisstankar riktas mot många olika personer i den "perfekta" staden. Vem är den skyldige, och vem är offret? Så alla avsnitt byggs upp inför slutet där man får reda på vem som är mobbaren, vem som är död och vem som är skyldig.
 
Jag brukar inte kolla på rena dramaserier eller sitcoms, men denna serie fångade mitt intresse eftersom den är lite annorlunda och lite mörkare, fast allt under en ljus och perfekt fasad. Tror absolut att denna serie kan ta hem några priser under tv-galorna senare i år!
 
Hela serien får 8/10 av mig, och avsnitten får 8-10/10. Anledningen till att serien inte fick 9/10 är att, trots att den var riktigt bra och intressant hela tiden, så kändes den ändå något seg och händelsefattig. Det hände typ samma saker hela tiden och bara hintades om saker hela tiden innan man fick reda på nåt. Kanske hade passat bättre som en 2 timmarsfilm än en 7 timmars miniserie. Men jag tycker verkligen att den var sevärd och väldigt bra skådespelare! Alexander Skarsgård var ju också med och han är riktigt duktig, och även Laura Dern. Shailene Woodley gillar jag verkligen också! Karaktärerna var bra och intressanta, så ur den aspekten var det såklart bra att det var en serie istället för en film, för nu "lärde man känna dem" bättre.