27 april, Tokyo dag 8

Redan sista dagen här. Fattar inte hur fort det går... Imorgon åker vi till Beijing/Peking i Kina! Kina har blockerat alla våra vanliga sidor/appar, inklusive Facebook, Instagram, Snapchat. Så det går bara att gå in på kinesiska sidor. Andreas har kikat på detta problem och vi får se om hans lösning funkar! Känns ju lite läskigt. Ni märker väl om jag kan uppdatera här eller ej. 
 
Idag har vi kikat på the Imperial Palace, besökt the East Gardens of the Imperial Palace, Kitanomaru Park, Yasukuni jinja-Shrine and gardens, samt promenerat omkring i området där vi bor, Ginza. Känns så tråkigt att lämna denna stad! 
 
Vi käkade middag på Din Tai Fung, en restaurang på åttonde våningen i en byggnad på huvudgatan här i Ginza. Så vi hade lite utsikt över området. Så fint! Vi delade på friterade räkor och dumplings med räkor. Sen tog jag nudelsoppa med räkor och Andreas tog nudelsoppa med biff. Fattar inte hur något så enkelt kan vara så gott! Det var ett riktigt bra ställe!
 
Även om vi gick ganska mycket idag så blev det bara strax över 17 000 steg. 
 
Enligt prognosen skulle det vara molnigt och kring 17 grader idag. När vi gick upp var det "bara" 14 grader. Så lite kyligare än vad det har varit hittills. Men det blev stekande sol och vad som måste ha varit den varmaste dagen hittills! Lite jobbigt, föredrar ju när det är lite för kyligt istället för lite för varmt när man är på stadssemester. Men ska väl inte klaga. I Peking ska det vara över 30 grader! Det är strålande sol på varje dag, förutom på onsdag då det randomly ska regna tydligen, men fortfarande vara 26 grader. 
 
Hoppas bara att Karta-appen på telefonen funkar annars blir det jäääkligt jobbigt! Den är helt fantastisk när man reser. Man kan skriva in var man vill åka och så visar den vägen, antigen via gång, bil eller kollektivtrafik. Om man väljer kollektivtrafik så visar den steg för steg. Så amazing! Vilken linje och vilket håll, vilken slutstation och vilken som ligger innan den. Sen även vilken av alla utgångar som blir smidigast att ta sig ut ifrån. Allting samtidigt som man ser på kartan var man är. Har faktiskt aldrig använt den på det viset förut! Nu kommer jag alltid använda den. Men i andra städer har det varit förhållandevis enkelt ändå. Som ni vet så älskar jag ju tunnelbanesystemet i London och där kan man inte åka fel. Ska skriva mer om kollektivtrafiken här i Tokyo sen. 
 
Vi har bokat taxi till flygplatsen, Haneda, klockan 6:30 imorgon. Sååå tidigt känns det! Vanligtvis är vi ju vana att börja jobba klockan 6, men nu känns det plötsligt supertidigt att gå upp 5:30. Vi har ju inte direkt tagit värsta sovmorgnar här men ändå! Aja, hoppas jag kan uppdatera något imorgon! Vi får väl se.
 
Det är bara 2 mil till flygplatsen så det borde ta typ en halvtimme. Men lika bra att vara ute i god tid! Vi vet ju inte hur morgontrafiken ser ut här i Tokyo. Plus att jag tycker om att kolla runt på flygplatser. Och så kan vi äta frukost på flygplatsen för vi kommer inte hinna göra det på hotellet. Taxin kommer kosta 9000 yen, alltså strax över 700 svenska kronor. Lätt värt det för att slippa kånka runt på två stora resväskor och två små, alla på hjul, på typ tunnelbana och tåg. 
 
Flygtiden imorgon är:
28 april 2017
9:25 Tokyo Haneda Airport (HND)
-> 3h55min
12:20 Peking Capital Airport (PEK)
All Nippon Airways
Flight NH961
 
Och flygtiderna hem sen är:
6 maj 
14:50 Peking Capital Airport (PEK
-> 9h50min
18:40 Kastrups Flygplats Köpenhamn (CPH)
SAS Flight SK996
 
Väntetid 2h
 
20:40 Kastrups Flygplats Köpenhamn (CPH)
-> 1h10min
21:50 Stockholm Arlanda (ARN)
SAS Flight SK1410
 
Alla tider är lokal tid. Japan ligger 7 timmar före Sverige och Kina ligger 6 timmar före Sverige.