The Night Manager

The Night Manager
(2016)
Baserad på: Boken "The Night Manager" (1993) av John le Carré
Regissör: Susanne Bier
Manus: David Farr
Kompositör: Víctor Reyes
Skådespelare i urval:
Jonathan Pine/Tom Hiddleston
Richard Roper/Hugh Laurie
Angela Burr/Olivia Colman
Lance Corkoran/Tom Hollander
Jed MarshallElizabeth Debicki
Sandy Langbourne/Alistair Petrie
Daniel Roper/Noah Jupe
 
Har precis kollat färdigt på en fantastiskt välgjord och riktigt bra miniserie, nämligen The Night Manager! Det är 6 avsnitt som är baserade på boken med samma namn av John le Carré från 1993. Det är en brittisk-amerikansk produktion som sändes på BBC One i Storbritannien och AMC i USA. 
 
Serien handlar om en före detta brittisk soldat, Jonathan Pine (Tom Hiddleston). Han rekryteras av Angela Burr (Olivia Colman) till ett uppdrag som går ut på att infiltrera vapenhandlaren Richard Ropers (Hugh Laurie) innersta krets. Spännande, intressant och duktiga skådespelare. Älskar också att de är i så många olika länder i serien.
 
Olivia Colmans karaktär, Angela Burr, är egentligen en man i boken så det är ju nice att de ändrade det. Olivia var dessutom gravid, så även det skrevs in i manuset. Kul! Jag skrev ju förut att det inte är ofta karaktärer är gravida utan att det spelar någon roll för handlingen. Kan ju förstå det av två anledningar, såklart. Dels att folk som är gravida på riktigt kanske inte vill jobba med en långdragen film- eller serieproduktion. Det kan dessutom vara svårt att tajma in så att det blir bra eftersom att scenerna oftast inte filmas i kronologisk ordning. Den andra anledningen är såklart att det är kostsamt och jobbigt för skådespelaren att bära en fejkmage "bara för att" liksom. Men ändå. Nu väntar jag bara på dagen det är helt naturligt att två personer av samma kön blir kära i varandra i filmer och serier, utan att filmen eller serien fokuserar på det. 
 
Serien vann 2 av hela 10 Emmy-nomineringar. Susanne Bier vann för sin roll som regissör, vilket ju är jätteroligt då det inte är många kvinnor som har vunnit i den kategorin, eller ens blivit nominerade för den delen. Hon gjorde iallafall ett superbra jobb. Sen vann Víctor Reyes en Emmy för musiken han skapade för det andra avsnittet. Tom Hiddleston, Hugh Laurie och Olivia Colman fick också varsin Emmy-nominering, gratulerar! Hoppas på några Golden Globe-nomineringar sen då! 
 
Richard Roper/Hugh Laurie, Jonathan Pine/Tom Hiddleston, Jed Marshall/Elizabeth Debicki, Angela Burr/Olivia Colman & Lance Corkoran/Tom Hollander