#OutOfOz

Something historical has happened. Efter 12 år så har Kristin Chenoweth och Idina Menzel återförenats för att sjunga "For Good" från musikalen Wicked, i vilken de båda spelade huvudrollerna i originalproduktionen. Läs mitt inlägg om musikalen här. Låten har text och musik av Stephen Schwartz.

Detta är ju bara helt fantastiskt och så amazing. Jag har ju lyssnat på deras version av "For Good" typ tusen gånger, som för övrigt är musikalens bästa låt. Den finns med på original cast-albumet från musikalen på Spotify, men det finns ingen bra video på de två när de sjunger låten. Även om de inte har full costume här så är det fortfarande jättehäftigt att de gjorde det!
 
Kristin brukar alltid sjunga denna låt på sina konserter, och då tar hon ibland upp någon random från publiken, eller så har hon en speciell gäst med sig. Så hon brukar göra en duett, men ibland sjunger hon solo, som t.ex. på Oprah Winfrey's Farewell Show. Idina har gjort sin egna tolkning av låten, men hon har inte kört lika mycket med den som Kristin har gjort. 
 
Kristin är ju, som ni kanske vet, min favoritsångerska och Idina är också sjukt duktig. För övrigt är det ju Idina som gör rösten till Elsa i "Frozen" (2013) och därmed även sjunger "Let it Go", som vann en Oscar för Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Song. Den låten har text och musik av Kristen Anderson-Lopez och Robert Lopez.
 
Så, här har ni klippet. Två riktiga sångerskor, klassiskt tränade med varsin Tony Award i musikalkategorin i bagaget. Tony Awards är Broadway och teatervärldens svar på en Oscar. De båda har ytterligare två nomineringar var. Det är inte ofta man ser ett sånthär äkta och känslosamt framträdande tycker jag. Lyssna även på texten, så himla fin och passande även här, fastän de inte är sina karaktären i musikalen.