Kings

Kings
(2009)
Skapad av: Michael Green
Skådespelare i urval:
Silas Benjamin/Ian McShane
Rose Benjamin/Susanna Thompson
Jack Benjamin/Sebastian Stan
Michelle Benjamin/Allison Miller
David Shepherd/Christopher Egan
Ephram Samuels/Eamonn Walker
William Cross/Dylan Baker
Andrew Cross/Macaulay Culkin
Linus Abner/Wes Studi
Thomasina/Marlyne Barrett
Helen Paradis/Sarita Choudhury
Jessie Shepherd/Becky Ann Baker
Vesper Abaddon/Brian Cox
Katrina Ghent/Leslie Bibb
 
 
Linus Abner/Wes Studi, Thomasina/Marlyne Barrett, William Cross/Dylan Baker, David Shepherd/Christopher Egan, Jack Benjamin/Sebastian Stan, Michelle Benjamin/Allison Miller, Rose Benjamin/Susanna Thompson, Silas Benjamin/Ian McShane, Ephram Samuels/Eamonn Walker
 
Kings skapades av Michael Green för NBC och sändes år 2009. Det finns bara 1 säsong med 13 avsnitt. Den stängdes tyvärr ned då det inte var tillräckligt många som kollade på den. Detta resulterade alltså i att det sista avsnittet slutar med massa cliffhangers och oförklarade saker, då skaparna antagligen trodde och hoppades på att få göra fler säsonger. Så kan det bli ibland, tyvärr. Se bara vad som hände med världens bästa serie, Pushing Daisies. Den stängdes också ned efter 2 säsonger trots bra kritik och många Emmy Awards-nomineringar och vinster. Läs mina tidigare inlägg om Pushing Daisies här och här.
 
Hursomhelst så är Kings ändå en bra och sevärd serie. De första avsnitten är inte så där jättegripande och jag var först tveksam. Men jag strökollar ju inte på serier, så om jag kollar på något så kollar jag på det. Mot mitten och slutet av säsongen var den faktiskt riktigt bra. En del scener är dock lite cheesy, och man måste också komma ihåg att serien har en gammeldags samhällsstruktur. 
 
Serien utspelar sig i nutid i det fiktiva kungariket Gilboa. Den är baserad på den bibliska historien om Kung David, och trots att samhället är modernt så fungerar det som det gjorde förr i tiden. Intressant tolkning och väldigt annorlunda! Den handlar om David (Christopher Egan), en krigshjälte som stiger i rankerna tack varje en hjältemodig insats. Han välkomnas in i kungafamiljen och kommer dem väldigt nära, speciellt kungen, Silas (Ian McShane), med vem han formar starka band till. Han kommer även nära prinsessan, Michelle (Allison Miller). Prins Jack (Sebastian Stan), däremot, är avundsjuk på sin fars band med David, och börjar fila på en plan tillsammans med sin morbror, William (Dylan Baker).
 
Jag hittade såklart serien tack vare att Sebastian Stan är med i den. Den kom ut 3 år innan Political Animals (2012), och hans roll är ganska liknande rollen i den serien. Läs mitt inlägg om Political Animals här. Tycker att Political Animals är mycket bättre och mer välproducerat, men Sebastians roll är väl mer komplex i Kings, vilket också är tack vare att det är fler avsnitt av Kings såklart. Han är hursomhelst min favoritkaraktär i denna serie, både p.g.a. skådespelarprestationen och karaktärsutvecklingen. Ian McShane är riktigt grym som kung Silas, imponerar stort! Men Christopher Egan är inte speciellt intressant som David, tyvärr. Dels är väl karaktären inte så rolig, men han höll samma ansiktsuttryck typ hela serien och gjorde inget speciellt eller överraskande alls, tycker jag.